Facebook
Twitter
última hora
Simon Yates (Michelton-Scott) guanya a Montjuïc i Alejandro Valverde (Movistar) s'emporta la seva tercera Volta a Catalunya
Notícia
21.03.2012
Crònica de la tercera etapa: La Vall d'en Bas-Port-Ainé
La sortida s'ha donat a les 11:15, a la Vall d'en Bas, on plovia i feia una temperatura d'uns 9 graus. La primera notícia del dia ha estat només començar, Alejandro Valverde no ha començat aquesta segona etapa per problemes a l'espatlla com a conseqüència de la caiguda d'ahir. Tampoc han sortit Joan Horrach i Javi Moreno per problemes de salut.

L'etapa ha començat plovent i als pocs kilòmetres hi ha hagut una caiguda de Padilla (115), Basso (91), Vanotti (95), Rabon (126) i Dean (64) que ha dividit el gran grup en dos. Com a conseqüència de la caiguda, Julian Dean (64) i Frantisek Rabon (126) han hagut d'abandonar la cursa.

Al cap de poc el primer grup ha començat a pujar l'Alt de Coubet (1ªcat). Hi ha hagut diversos intents d'escapada per davant però cap a tingut èxit fins a 2 kilòmetres per coronar. Johann Tschoopp (28) i Chris Soerensen (164) han aconseguit establir un marge de temps de 40 segons al seu pas per l'Alt de Coubet . Uns quilòmetres despres Brajkovic (11) s'ha afegit al grup dels dos escapats, més tard també ho farien Bardet (3), Vandevelde (53), Ignatenko (74), Golas (122) i Kritsiy (75). Al seu pas per Ripoll la diferència respecte el gran grup era de 2:50. Abans de passar per Ribes de Freser, Paolo Tiralongo (12) abandonava la cursa. En plena pujada al segon port de muntanya de la jornada, el grup de cap mantenia una diferència de 4:40. La temperatura a la Collada de Tosses era de 2 graus i feia força vent. A la baixada el corredor Timofey Kritskiy ha caigut i com ha conseqüència ha estat incomunicat dels seus companys durant uns moments juntament amb Soerensen (164). Al pas de la cursa per la Cerdanya han abandonat diversos corredors, Damausau (214), De Haes (104), Bille (108), Bessy (221) i Van Garderen (22).
Per davant el grup dotze escapats s'ha posat a treballar i han aconseguir un marge de temps de fins a 10:50. Superada la tercera hora de cursa la velocitat mitjana era de 36,9 km/h. Més tard, Sivtsov (156), Uran (157), Hermans (143), Schleck (141) i Machado (142) han abandonat la cursa.

Quan la cursa ja estava pujant el port del Cantó s'ha comunicat que la arribada es faria a la població de Canturri (km 155) donat que la situació meteorològica no parava d'empitjorar. El primer en creuar la improvisada línia d'arribada ha estat Janez Brajkovic, essent el gaunyador de l'etapa. El Jurat Tècnic ha decidit que no es tinguéssin en compte els temps per a la classificació general.

Michael Albasini continua líder amb una diferència d'un minut i 32 segons sobre els 27 següents classificats.

Entre els retirats i els que no han sortit durant l'etapa destaquen els de Valverde, Wiggins, Basso i Schleck.

 


Aquesta web utilitza cookies propies i de tercers per millorar la teva experiència de navegació.