Calella donarà el tret de sortida de la “Volta” per vuitè any consecutiu

18 de juliol 2018 - 11:56

La localitat del Maresme segueix apostant fort per la "Volta" en la 99a edició

En els darrers anys s'ha convertit en tot un clàssic de la "Volta", i en la 99a edició es repetirà la fórmula. Calella serà per vuitè any consecutiu l'escenari de l'inici de la ronda catalana amb una etapa amb inici i final al municipi del Maresme.

El pilot internacional tornarà a sortir de Calella el proper 25 de març de 2019, quan començarà una nova edició de la tercera prova per etapes més antiga del món, després del Tour de França i el Giro d'Itàlia.

El suïs Michael Albasini (2012), l'alemany Gianni Meersman (2013), l'eslovè Luka Mezgec (2014), el polonès Maciej Paterski (2015), el francès Nacer Bouhanni (2016), l'italià David Cimolai (2017) i el colombià Álvaro Hodeg (2018) han estat els primers guanyadors d'etapa i líders de la "Volta" en els darrers anys, en una etapa que normalment és ideal per a sprinters o per a una escapada.

Calella s'ha convertit així en la tradicional etapa d'inici de la Volta, on es viu amb gran ambient la presentació d'equips i la benvinguda a Catalunya dels millors ciclistes del món. Anteriorment, la localitat del Maresme també havia acollit la "Volta" en els anys 1963 i 1964.

"Molt contents de tornar a ser seu de l'inici de la Volta per vuitè any consecutiu. Nosaltres sempre hem dit que volem fer de Calella, entre d'altres qüestions, una ciutat molt vinculada a l'estima de la pràctica de l'esport. I és evident que, tornar a ser el municipi de la primera etapa de la Volta, una competició amb tants anys d'història (aquest any és la 99a edició) ens complau, i com sempre donarem totes les facilitats per a la seva organització", ha declarat l'alcadessa de Calella, Montserrat Candini.

"Ja és una tradició, i és un honor que per vuitè any consecutiu Calella torni a apostar per la Volta. El món ciclista associa Calella amb la Volta i tots els aficionats ja saben que tenen una cita amb la ciutat a finals del mes de març per veure un dels majors espectacles esportius de Catalunya", ha afirmat el director general de la Volta Catalunya, Rubèn Peris.

La Volta Ciclista a Catalunya té un gran impacte mediàtic i la seva cobertura televisiva va arribar l'any 2018 a 190 països, gràcies a 30 difusors internacionals. A més, segons l'agència Kantarmedia, en la darrera edició la "Volta" va tenir un impacte en mitjans estatals superior als 20 milions d'euros. Unes dades que posen al mapa Calella com a destinació turística i esportiva.

Del 25 al 31 de març de 2019, la "Volta" viurà la seva 99a edició, englobada dins del calendari UCI World Tour, la màxima divisió del ciclisme mundial.

Fotogafia: El colombià Álvaro Hodeg, el darrer guanyador en la primera etapa de la "Volta" a Calella, en l'edició 98 (2018).

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya