Valls, fidel a la "Volta"

10 de juliol 2018 - 11:42

La capital de l'Alt Camp protagonitzarà una sortida de la "Volta" a l'edició 99 de la cursa. Des de 2013, Valls s'ha implicat cada any amb la ronda catalana

Valls segueix apostant pel ciclisme i per la Volta Ciclista a Catalunya i en la 99a edició de la cursa, que tindrà lloc del 25 al 31 de març de 2019, serà l'escenari d'una sortida de la ronda catalana. Amb aquesta sortida, Valls complirà 6 anys consecutius sent protagonista de la "Volta" amb diverses sortides i arribades.

En la darrera edició de 2018 el murcià Alejandro Valverde alçava els braços i s'imposava en la segona etapa de la "Volta" amb final a Valls, en una jornada amb sortida a Mataró en la que el tres cops guanyador de la "Volta" es va vestir de líder.

En la propera edició, al 2019, Valls tornarà a viure de ben a prop la "Volta", però aquest cop amb una sortida d'etapa, com ja ha fet en altres ocasions, la més recent l'any 2017 (Etapa Valls - Lo Port, Tortosa), on també es va imposar Valverde.

La localitat que va veure néixer al ciclista Xavier Tondo ha estat vinculada a la "Volta" en 24 ocasions (14 arribades i 10 sortides), i els cinc últims anys de forma consecutiva. D'aquesta manera, els vallencs poden gaudir dels millors ciclistes i equips del món al seu municipi.

Històricament, Valls ha tingut una relació molt especial amb la "Volta". A la dècada dels anys 30 va tenir un protagonisme molt destacat, veient guanyar a Mariano Cañardo pels seus carrers fins a 4 vegades (1934-1935-1936-1939).

L'holandès Wout Poels (2016), o l'australià Simon Gerrans (2013) són alguns dels darrers ciclistes de renom que també han guanyat a Valls.

"La Volta és un esdeveniment únic i que enganxa. Bona prova d'això és l'aposta tan decidida de municipis com Valls de vincular-se any rere any a la cursa. Estem molt satisfets i agraïts per tornar a sortir de Valls i oferir un gran espectacle a tots els aficionats a l'esport i al ciclisme", ha declarat Rubèn Peris, director general de la cursa.

La Volta Ciclista a Catalunya forma part del calendari UCI World Tour, que engloba les millors proves del món. L'edició número 99 es disputarà del 25 al 31 de març de 2019, amb els millors equips i ciclistes del món.

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya