La reVolta retorna plena d’al·licients aquest diumenge a Sant Cugat

28 de maig 2021 - 10:30

L’avinguda del Pla del Vinyet de Sant Cugat serà aquest diumenge el punt neuràlgic de la segona edició de la reVolta, la cursa organitzada per la Volta Ciclista a Catalunya amb el suport de l’Ajuntament de Sant Cugat que es reprèn amb la voluntat d’impulsar i donar més visibilitat al ciclisme femení. La cita comptarà amb una destacada presència de corredores de categoria elit i sub-23, entre elles del Movistar Team i del Massi-Tactic, que afrontaran un recorregut de 97 quilòmetres amb sortida i arribada a la localitat vallesana.

Entre els equips participants a la prova, destaca el Movistar Team, integrat en el selecte grup que forma la màxima categoria femenina (UCI Women’s WorldTeams), mentre que són diversos els equips de la categoria continental –el segon nivell dins del rànquing internacional– com ara el Massi–Tactic, l’únic equip català que disposa d’una estructura professional. La representació estrangera anirà a càrrec de l’equip francès Le Boulou i de l’equip canadenc amb arrels franceses Macogep Tornatech-Girondins de Bordeaux.

El Movistar Team i el Massi-Tactic, amb corredores de diverses nacionalitats a les seves files i acostumades a competir en proves importants de l’UCI WorldTour, apareixen com les principals candidates a portar la iniciativa d’una prova que té la voluntat de seguir creixent i guanyant prestigi dins del calendari ciclista femení. També col·laboren en aquest objectiu la presència enguany de representants del Team Farto gallec, l’Eneicat-RBH Global lleonès, el Río Miera-Cantabria Deporte o el Laboral Kutxa-Fundación Euskadi, tots ells equips amb galons de la categoria continental. A banda del Massi–Tactic, la representació catalana en aquesta reVolta també anirà a càrrec del Catema.cat i el Genesis Cycling Team, amb corredores joves que tindran una bona ocasió per demostrar el seu nivell i acumular experiència. 

Pel que fa a noms propis, Katrine Aalerud, vigent campiona noruega de contrarellotge i que recentment ha signat un destacat tercer lloc a la Volta a València i un cinquè a la Volta a Burgos, és una de les corredores escollides pel Movistar per competir en aquesta reVolta. El conjunt telefònic també ha anunciat la presència de Jelena Eric, campiona sèrbia en cinc ocasions. Pel que fa al Massi-Tactic, comptarà amb  campiona nacional noruega en tres ocasions Vita Heine, acompanyada d’altres corredores destacades com Agua Marina Espínola, vigent campiona nacional del Paraguai i classificada per als Jocs de Tòquio, o Patricia Ortega, que el passat cap de setmana es va proclamar campiona de Catalunya de contrarellotge. Totes elles estan cridades a ocupar les primeres places del pilot acompanyades per la resta de corredores experimentades que lideren els diversos equips presents a la reVolta.

La cursa, que s’inclou dins del calendari de la copa catalana de fèmines elit i sub-23, començarà a les 10 del matí i està previst que pels volts de la una del migdia travessi la línia d’arribada la guanyadora. Totes les corredores faran front a un recorregut força exigent i que inclou dues dificultats muntanyoses al llarg dels seus 97 km. El primer és l’alt de la Capçuda (tercera categoria), amb quatre quilòmetres d’ascens i un desnivell mitjà del 4,2% Posteriorment, caldrà fer front a l’Alt de la Creu d’Aragall (primera categoria), amb 6,7 km de pujada, un desnivell mitjà del 6,2% i un tram que s’enfila fins al 13% de pendent màxim en el seu inici. Una vegada coronat, quedaran uns 30 km fins a creuar la línia d’arribada de Sant Cugat.

La ruta, que passa per les comarques del Vallès Occidental, el Baix Llobregat, l’Anoia i l’Alt Penedès, també inclou dos esprints intermedis coincidint amb el pas per Piera (km 33) i Corbera de Llobregat (km 74).

La configuració d’un recorregut propi reflecteix la voluntat de l‘organització de fer un salt qualitatiu respecte a la primera edició de la reVolta, celebrada el 2018 aprofitant la infraestructura de l’última etapa de la Volta al seu pas per Montjuïc. La incompatibilitat del calendari va impedir repetir l’experiència el 2019, mentre que l’any passat va ser la pandèmia de Covid-19 la que va obligar a posposar la cursa.

Tot i això, el compromís de la Volta d’organitzar una cursa de fèmines, com també fan el Tour de França, el Giro d’Itàlia i la Vuelta, s’ha mantingut ferm i ha trobat l’aliança i el compromís de l’ajuntament de Sant Cugat amb l’esport femení.

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya