La reVolta torna el proper 30 de maig de 2021 impulsada pel compromís de la Volta Ciclista a Catalunya i de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès amb l’esport femení. Serà la segona edició d’una cursa que reunirà els millors equips estatals, així com d’internacionals, i que presenta un recorregut exigent de 97 km amb sortida i arribada a Sant Cugat. 

La prova, que transcorrerà per les comarques del Vallès Occidental, el Baix Llobregat, l’Anoia i l’Alt Penedès, inclou dos ports de muntanya: l’Alt de Capçuda (3a categoria) i l’Alt de la Creu d’Aragall (1a categoria), que posaran a prova la resistència de les corredores.

En aquest sentit, l’alt de la Creu d’Aragall és la principal dificultat muntanyosa del recorregut, amb 6,7 km de pujada, un desnivell mitjà del 6,2% i un tram que s’enfila fins al 13% de pendent màxim en el seu inici.

Una vegada coronat, quedaran 30 km per a la línia d’arribada, situada a l’avinguda del Pla del Vinyet de Sant Cugat. El recorregut també inclou dos esprints intermedis: el primer situat al km 33 coincidint amb el pas per Piera, i el segon a Corbera de Llobregat,  ja a només 22 km per a la línia d’arribada.

La vencedora de la segona edició de la reVolta rellevarà en el palmarès a l’americana Lauren Stephens (Cylance ProCycling), que va imposar-se en l’edició inaugural, celebrada fa tres anys coincidint amb l’última etapa de la Volta Ciclista a Catalunya (25 de març de 2018). Llavors van ser 118 les corredores que van competir pel tradicional circuit de la muntanya de Montjuïc, amb una distància a completar de 34 km.

La saturació del calendari no va permetre organitzar la reVolta el 2019 i que la crisi sanitària produïda per la pandèmia de la Covid-19 també va obligar a posposar-la el 2020. Tot i això, la voluntat de la Volta Ciclista a Catalunya d’organitzar una prova femenina de primer nivell i amb entitat pròpia s’ha mantingut ferma i per aquesta segona edició ha trobat el suport de l’Ajuntament de Sant Cugat.

D’aquesta manera, la Volta Ciclista a Catalunya se situa al costat d’altres proves de referència com el Tour de França, el Giro d’Itàlia i la Vuelta a Espanya, que també organitzen curses femenines.

FOTO:MANE ESPINOSA.CIUTAT. VOLTANTS DEL MONESTIR.
FOTO:MANE ESPINOSA.CIUTAT. VOLTANTS DEL MONESTIR. © © Mané Espinosa

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya