La reVolta és la cursa femenina de la Volta Ciclista a Catalunya Associació Esportiva, disputada per primera ocasió l'any 2018. La 4a edició de la reVolta es va disputar el dissabte 29 d’abril d'aquest 2023, portant de nou un pilot internacional  de ciclisme femení a Sant Cugat del Vallès gràcies a la seva categoria internacional UCI 1.1.

Després d’estrenar-se l’any 2018 a Barcelona, la prova porta tres edicions més celebrades entr els anys 2021 i 2023 a Sant Cugat del Vallès, cada més consolidada dins el calendari del ciclisme femení nacional i internacional. Especialment l'any 2023, fent un pas més endavant al situar la prova en un cada vegada més exigent calendari internacional UCI.

La cursa es va poder veure en directe per televisió per TV3 i compta amb una web oficial, la-revolta.cat.

4ª edició de la reVolta
Prova d'un dia: 29 d'abril de 2023
Categoria internacional UCI 1.1

TOTS ELS DETALLS, A LA NOVA PÀGINA WEB OFICIAL

Palmarès reVolta:

  • 2023: Claire Steels (Israel Premier Tech-Roland)
  • 2022: Clara Koppenburg (Cofidis Women's Team)
  • 2021: Katrine Aalerud (Movistar Team)
  • 2018: Lauren Stephens (Cylance ProCycling)

 

© MD

Descobreix Sant Cugat del Vallès

Sant Cugat és una ciutat plural, diversa, que mira al futur. És moderna, és dinàmica, és cultura, és història, és tradició, on sempre passen coses. Vine a descobrir-la! Trobaràs propostes culturals, d’oci, de natura, gastronòmiques i comercials. Hi ha una Sant Cugat per a tots els gustos! Vine i troba la teva!

Totes les propostes a visitsantcugat.cat

Sant Cugat, és un destí ideal per fer una escapada d’un dia o de cap de setmana, situada a pocs minuts de Barcelona, pots venir amb tren o amb cotxe.

És una ciutat jove, moderna, dinàmica i un escenari en el qual sempre passen coses. Envoltada del Parc Natural de Collserola, el gran tresor natural, un paradís per als caminants, els ciclistes, els corredors i els amants dels cavalls. Un parc immens que t’ofereix una infinitat de possibilitats per gaudir de la natura. També podràs gaudir dels 13 parcs per passejar, jugar amb els nens i fer esport en plena natura.  

Podem començar a descobrir-la pel seu centre històric, on hi ha l'imponent Monestir de Sant Cugat, un complex religiós del segle IX que alberga un dels claustres romànics més excepcionals d'Europa. Passejar entre els seus 144 capitells únics d'alta qualitat escultòrica o aprendre com era la vida dels monjos benedictins al museu del Monestir resulta una experiència única.

A escassos metres trobarem el Celler Modernista projectat el 1921 per Cèsar Martinell; o la Casa Museu Cal Gerrer, un museu únic dedicat a Marilyn Monroe. Entre d'altres, també el Museu del Còmic un recorregut per la història dels còmics i els seus protagonistes, per les diferents etapes i evolució del seu llenguatge. El Centre Grau-Garriga d’Art Tèxtil Contemporani es tracta del primer centre d’art tèxtil contemporani de l’estat espanyol, aporten un gran ventall de cultura a la ciutat. 

Una altra visita imprescindible és el Mercantic, una petita vila vintage de brocanters, antiquaris, artesans i artistes on cada dia passen coses diferents. És un referent a Europa per als amants del col·leccionisme i la decoració. També podràs gaudir d’una experiència de compres d’articles vintage, oci i gastronomia.  

Passejar per l’eix comercial de Sant Cugat també és un atractiu en si mateix, hi trobarem establiments emblemàtics amb preciosos aparadors, galeries d'art i restaurants de cuina internacional, però també de gastronomia local.  

Cultura, natura, comerç, gastronomia i oci és el que trobaràs a Sant Cugat... hi ha per a tots els gustos. T'animes a descobrir la teva?

  Webs de referència:

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya