La reVolta reflecteix el compromís amb el ciclisme femení de la Volta Ciclista a Catalunya, organitzadora de la cursa. Una votació popular a través de les xarxes socials va decidir el nom de la prova, que va celebrar la seva primera edició el 25 de març de 2018.

La segona edició de la reVolta, que tornarà a reunir equips femenins nacionals i internacionals de primer nivell, està programada per al 30 de maig de 2021, amb l’inici i el final del recorregut situat a Sant Cugat del Vallès. D’aquesta manera, el municipi vallesà manté el seu compromís amb la cursa i el ciclisme femení. L’objectiu és configurar un recorregut de més de 100 km i que presenti un perfil molt variat i atractiu per a les corredores i per al públic.

En la primera edició, l'any 2018, es va compartir la infraestructura de l’última etapa de la 98a edició de la Volta, amb un recorregut pel carismàtic circuit de la muntanya de Montjuïc, a Barcelona. Amb 118 ciclistes inscrites, va ser un èxit de participació, així com de públic.

La vencedora de la primera edició de la reVolta va ser la ciclista dels Estats Units Lauren Stephens (Cylance ProCycling), per davant de Lorena Llamas (Movistar Team) i Sofia Rodríguez (Sopela Women Team). La prova es va disputar a 45 minuts més una volta extra.

La congestió del calendari va impedir repetir l’experiència el 2019, anunciant-se la segona edició per al 2020. Per contra, les afectacions creades per la pandèmia de la Covid-19 van obligar a l’organització a endarrerir un any més la celebració de la cursa, que té vocació de seguir creixent any rere any.

FOTO:MANE ESPINOSA.CIUTAT. VOLTANTS DEL MONESTIR.
FOTO:MANE ESPINOSA.CIUTAT. VOLTANTS DEL MONESTIR. © © Mané Espinosa

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya