Adam Yates brilla a Vallter 2000 i De Gendt resisteix

27 de març 2019 - 19:58 [GMT + 1]

© Namuss films

Els millors escaladors del món s’han batut avui a la 3ª etapa de la «Volta» Ciclista a Catalunya, jornada clau de muntanya per la seva arribada en altura a Vallter 2000/Setcases, previ pas per l’Alt de Ganga (3ª categoria) i, en el tram final, pels ports d’Oix i Rocabruna, els dos de 1ª categoria. Una pujada final igualada i combativa ha donat com a vencedor el britànic Adam Yates (Mitchelton-Scott), mentre que Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) resistia per acabar mantenint el mallot de líder.

Yates ha arribat a meta acompanyat d’un grup de gran qualitat. El britànic ha estat més ràpid en els metres finals on Egan Bernal (Team Sky), que ha demostrat perquè va ser capaç de guanyar recentment la París – Niça sent clau en el port final, dos ex vencedors de la «Volta» com Dan Martin (UAE Team Emirates) i Nairo Quintana (Movistar Team) i Miguel Ángel López (Astana), podi l’any passat a Giro i Vuelta, han demostrat ser  els millors escaladors de la jornada.

Un grup que afronta amb avantatge respecte la resta de favorits la segona arribada en altura que es viurà demà a la 4ª etapa, amb final a La Molina, sense descartar les opcions del belga, Thomas De Gendt (Lotto-Soudal), que ha resistit i manté el lideratge per 27 segons sobre Yates i amb tot el grup capdavanter a una distància propera al mig minut, mentre que el vencedor dels últims dos anys, el campió del món Alejandro Valverde (Movistar Team), patia i entrava amb 2:19 perduts, acompanyat del català Marc Soler, acomiadant-se de bona part de les seves opcions.

El seu equip havia estat un dels que més havia treballat per atrapar els aventurers del dia, una escapada d’onze ciclistes formada per Dries Devenyns, Lennard Kämna, Bert-Jan Lindeman, François Bidard, Óscar Cabedo, un Álvaro Cuadros (Caja Rural-Seguros RGA) molt batallador per la classificació de la muntanya, on està a tan sols 2 punts de De Gendt, Sergio Samitier, un Pieter Weening (Roompot-Charles) que ha estat el que més ha resistit al port final, Maurits Lammertink, Anthony Delaplace i Bart De Clerq.

Finalment, res ha evitat un final espectacular pels favorits a endur-se la classificació final de la «Volta» amb triomf per un dels bessons Yates, que justament fa un any va patir una forta caiguda que li marcà la temporada, a l’etapa de la «Volta» que acabava a Camprodon.

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya