LA VOLTA CICLISTA A CATALUNYA ÉS UNA PROVA ORGANITZADA PER L'ENTITAT VOLTA CICLISTA A CATALUNYA ASSOCIACIÓ ESPORTIVA

La Volta a Catalunya s'ha celebrat durant més d'un segle gràcies a l'esforç i l'organització de la Secció de Ciclisme de la Unió Esportiva de Sants, i en els darrers anys de la Volta Ciclista a Catalunya Associació Esportiva. El 26 d'abril de 1922 es va constituir la Unió Esportiva de Sants com a resultat de la fusió de quatre entitats: L'Internacional CF, el Centre Sports de Sants, el Club Ciclista Nou Velòdrom de Sants i el Velo Club Sants. Al mateix temps es va constituir la Secció de Ciclisme, que va mantenir la tradició de les reunions de pista que el Club Ciclista Nou Velòdrom de Sants feia en el petit Velòdrom del carrer Sant Jordi, entre les quals ja destacaven les tradicionals 24 Hores.

Tant Volta Ciclista a Catalunya Associació Esportiva com la Unió Esportiva de Sants tenen la seva seu al carrer Riego, número 2 de Barcelona, en ple cor del barri barceloní de Sants. El president de la Secció de Ciclisme és des de les eleccions de novembre de 2003 Rubèn Peris i Latorre.

Des de l'1 de gener de 2007 va entrar en vigor el canvi de nom de l'entitat organitzadora de la Volta, passant a denominar-se VOLTA CICLISTA A CATALUNYA ASSOCIACIÓ ESPORTIVA i sent-ne el seu president Rubèn Peris i Latorre.

La Volta Ciclista a Catalunya és possible gràcies a l'esforç dels seus socis i voluntaris que s'impliquen per organitzar any rere any la prova per etapes més antiga del món, després del Tour de França i el Giro d'Itàlia.

Foto: Tot l'staff de la Volta Ciclista a Catalunya a la darrera edició de 2022, a Sant Feliu de Guíxols.

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya