Neix la cursa femenina per etapes de la Volta Ciclista a Catalunya. Agafant el relleu de la reVolta, prova d'un dia que s’havia celebrat en quatre ocasions (el 2018 a Barcelona, i del 2021 al 2023 a Sant Cugat del Vallès), la cursa femenina evoluciona i passarà a disputar-se al llarg de tres dies, del 7 al 9 de juny del 2024.

D’aquesta manera, la prova femenina ascendeix a la categoria UCI 2.1, que permet la participació de fins a set equips UCI Women’s World Tour -els millors equips del món-, a més d’equips UCI Women’s Continental Teams -de la segona categoria-, i també d’equips nacionals com el català Massi-Baix Ter o la selecció catalana.                

La cursa tindrà tres etapes molt variades amb presència a bona part del territori català, i una de les quals tindrà un final en alt. Ubicada al calendari en un lloc ideal per a fer l’assalt a curses com el Giro Donne o el Tour de France Femmes, la Volta a Catalunya pot atraure a magnífiques ciclistes gràcies a un recorregut divers amb important presència de muntanya.

La prova compta amb una web oficial, voltacatalunyafemenina.cat, on es poden consultar tots els detalls del recorregut, participació i seus.

Volta Ciclista a Catalunya

Prova de tres dies: del 7 al 9 de juny de 2024

Categoria internacional UCI 2.1

PÀGINA WEB OFICIAL

 

Palmarès reVolta:

  • 2023: Claire Steels (Israel Premier Tech-Roland)
  • 2022: Clara Koppenburg (Cofidis Women's Team)
  • 2021: Katrine Aalerud (Movistar Team)
  • 2018: Lauren Stephens (Cylance ProCycling)
© MD

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya