Miguel Ángel López pren les regnes de la Volta a La Molina

28 de març 2019 - 18:59 [GMT + 1]

El colombià Miguel Ángel López (Astana) és el nou líder de la 99ª edició de la «Volta» Ciclista a Catalunya després d’imposar-se a la 4ª etapa, la segona arribada en altura consecutiva després de 150,3 quilòmetres de recorregut començats a Llanars i acabats a l’estació d’esquí de La Molina, on s’hi han realitzat dos ascensos. En el segon, l’espectacular nòmina d’escaladors participants a la ronda catalana han tornar a oferir un gran batalla i han fet cedir el que era líder fins avui, el vencedor a Calella Thomas De Gendt (Lotto-Soudal).

Amb tot, la «Volta» és lluny d’estar decidida. López, també conegut amb el sobrenom de Superman, té a tan sols 14 i 17 segons, respectivament, els seus principals rivals, el vencedor a Vallter 2000 Adam Yates i el seu compatriota Egan Bernal (Team Sky), que ha tornat a ser avui el segon millor classificat dels favorits. A més, amb Quintana, Martin i Kruisjwijk compta amb tres rivals més a menys d’un minut.

Marc Soler (Movistar Team), l’únic ciclista català participant en aquesta «Volta», ha estat un dels noms propis de l’etapa. El vilanoví ha estat el més fort de la nombrosa escapada del dia juntament amb l’austríac Gregor Mühlberger (Bora-Hansgrohe), i només han estat atrapats pel vencedor d’etapa i nou líder en els darrers dos quilòmetres, acabant segon i tercer a l’etapa, respectivament, i fent així que Soler pugi fins el 10è lloc a la classificació general.

Aquest potent grup d’escapats de 25 unitats, on Soler hi tenia un altre company en el madrileny Carlos Verona (premi a la Cima Peris al coronar en primer lloc el Coll de La Creueta) i on hi figuraven altres bons escaladors com Tony Gallopin o Damiano Caruso, no s’ha format fins després de coronar el primer cim del dia, l’Alt de Coubet (1ª categoria), on el mateix líder De Gendt (Lotto-Soudal) ha passat en primer lloc per assegurar el seu liderat a la classificació de la muntanya.

Quan han tornat els ascensos amb el Coll de La Creueta (un dels dos ports de categoria especial d’aquesta «Volta», juntament amb Vallter 2000), el pilot ja ha començat a endurir la seva marxa gràcies a la feina en primera persona de tot un Chris Froome (Team Sky) i de l’equip UAE Team Emirates de Dan Martin, fins a poder tenir els escapats a prop al darrer pas per La Molina. I ha estat allà on López ha demostrat la seva capacitat escaladora per conquerir tant el parcial com el liderat en la segona de les arribades en altura pirinenques d’aquesta «Volta» de tant nivell.

© Namuss Films

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya

By browsing this site, you accept the use of Cookies in order to offer to you an advertising tailored to your interests, and to perform traffic statistics.

To find out more