La “Volta” i la Fundació GAEM, un tàndem solidari

14 de març 2019 - 11:42

La Volta Ciclista a Catalunya s’associa a la Fundació GAEM, creant un tàndem solidari en la lluita per trobar una cura per a l’Esclerosi Múltiple. L’entitat, que va ser creada el 2006 per un grup d’afectats d’EM per a impulsar la innovació biomèdica, porta més de 10 anys ajudant a la investigació.

La Fundació GAEM estarà present en vàries arribades de la “Volta”, on informarà al públic assistent sobre els projectes i les línies actuals de treball, així com sobre la malaltia i les conseqüències que comporta a les persones afectades.

Un dels projectes més significatius de l’entitat, i relacionat amb l’esport, és “Jo dono les meves passes”, una campanya solidària i inclusiva que vol captar 1 milió d’euros per a impulsar la investigació de l’Esclerosi Múltiple. Qualsevol persona pot col·laborar amb aquesta iniciativa, que converteix les passes en fons per a la investigació biomèdica gràcies al patrocini d’empreses i els donatius de particulars. Totes aquelles persones que vulguin col·laborar només hauran de registrar les seves passes del dia a dia, o les seves pedalades quan fan esport i pujar-les www.yodoymispasos.es. Aquesta campanya té a més l’objectiu de conscienciar a la societat sobre les conseqüències de l’esclerosi múltiple i de promoure un estil de vida més saludable.

A més, la Fundació GAEM tindrà visibilitat a les arribades de la Volta Ciclista a Catalunya amb tanques publicitàries, en una edició marcada per l’excel·lent participació, amb noms com el campió del món Alejandro Valverde, el quatre cops vencedor del Tour de França Chris Froome o el català Marc Soler, entre molts altres.

La Fundació GAEM, que és 100% privada, treballa en diferents àrees relacionades entre si. Aposta per la innovació i la investigació, impulsant, entre d’altres investigacions, un programa d’acceleració de projectes. Mitjançant aquest programa s’agilitza la investigació i es disminueix el risc de la transferència de potencials productes i tecnologies innovadores de l’acadèmia a empreses. L’entitat també duu a terme nombroses iniciatives de sensibilització, mitjançant les quals dona a conèixer la malaltia i les afectacions a nivell neurològic que aquesta provoca. A més de treballar en les àrees esmentades, la Fundació està molt compromesa amb els afectats d’EM i els seus familiars i els informa i dona suport.  La “Volta” s’enorgulleix de comptar amb la presència de la Fundació GAEM, i així poder ajudar en la difusió de la gran tasca que realitza l’entitat.

Sobre la Fundació GAEM.

Fundació GAEM, amb seu al Parc Científic de Barcelona, té com a missió promoure la innovació biomèdica per aconseguir la cura de l’Esclerosi Múltiple (EM) i la Neuromielitis Óptica (NMO). Des de l’Aceleradora GAEM s’identifiquen, mentoritzen i acompanyen projectes de tractaments i dispositius per millorar la qualitat de vida de l’afectat.

Projectes de Fundació GAEM ja en pacients

Projecte de Tolerancia Inmune. En curs a l’Hospital Clínic de Barcelona, és un tractament personalitzat de teràpia cel·lular que s’està provant en 20 pacients.

Molécula BN201 de Bionure, a la que se li atribueixen propietats neuroprotectores i remielinitzants. Es troba en Fase Clínica i amb els primers 30 pacients.

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya

By browsing this site, you accept the use of Cookies in order to offer to you an advertising tailored to your interests, and to perform traffic statistics.

To find out more