La “Volta” i la Fundació GAEM, un tàndem solidari

14 de març 2019 - 11:42

La Volta Ciclista a Catalunya s’associa a la Fundació GAEM, creant un tàndem solidari en la lluita per trobar una cura per a l’Esclerosi Múltiple. L’entitat, que va ser creada el 2006 per un grup d’afectats d’EM per a impulsar la innovació biomèdica, porta més de 10 anys ajudant a la investigació.

La Fundació GAEM estarà present en vàries arribades de la “Volta”, on informarà al públic assistent sobre els projectes i les línies actuals de treball, així com sobre la malaltia i les conseqüències que comporta a les persones afectades.

Un dels projectes més significatius de l’entitat, i relacionat amb l’esport, és “Jo dono les meves passes”, una campanya solidària i inclusiva que vol captar 1 milió d’euros per a impulsar la investigació de l’Esclerosi Múltiple. Qualsevol persona pot col·laborar amb aquesta iniciativa, que converteix les passes en fons per a la investigació biomèdica gràcies al patrocini d’empreses i els donatius de particulars. Totes aquelles persones que vulguin col·laborar només hauran de registrar les seves passes del dia a dia, o les seves pedalades quan fan esport i pujar-les www.yodoymispasos.es. Aquesta campanya té a més l’objectiu de conscienciar a la societat sobre les conseqüències de l’esclerosi múltiple i de promoure un estil de vida més saludable.

A més, la Fundació GAEM tindrà visibilitat a les arribades de la Volta Ciclista a Catalunya amb tanques publicitàries, en una edició marcada per l’excel·lent participació, amb noms com el campió del món Alejandro Valverde, el quatre cops vencedor del Tour de França Chris Froome o el català Marc Soler, entre molts altres.

La Fundació GAEM, que és 100% privada, treballa en diferents àrees relacionades entre si. Aposta per la innovació i la investigació, impulsant, entre d’altres investigacions, un programa d’acceleració de projectes. Mitjançant aquest programa s’agilitza la investigació i es disminueix el risc de la transferència de potencials productes i tecnologies innovadores de l’acadèmia a empreses. L’entitat també duu a terme nombroses iniciatives de sensibilització, mitjançant les quals dona a conèixer la malaltia i les afectacions a nivell neurològic que aquesta provoca. A més de treballar en les àrees esmentades, la Fundació està molt compromesa amb els afectats d’EM i els seus familiars i els informa i dona suport.  La “Volta” s’enorgulleix de comptar amb la presència de la Fundació GAEM, i així poder ajudar en la difusió de la gran tasca que realitza l’entitat.

Sobre la Fundació GAEM.

Fundació GAEM, amb seu al Parc Científic de Barcelona, té com a missió promoure la innovació biomèdica per aconseguir la cura de l’Esclerosi Múltiple (EM) i la Neuromielitis Óptica (NMO). Des de l’Aceleradora GAEM s’identifiquen, mentoritzen i acompanyen projectes de tractaments i dispositius per millorar la qualitat de vida de l’afectat.

Projectes de Fundació GAEM ja en pacients

Projecte de Tolerancia Inmune. En curs a l’Hospital Clínic de Barcelona, és un tractament personalitzat de teràpia cel·lular que s’està provant en 20 pacients.

Molécula BN201 de Bionure, a la que se li atribueixen propietats neuroprotectores i remielinitzants. Es troba en Fase Clínica i amb els primers 30 pacients.

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya