El documental "VOLTA" s'estrena aquest dijous a #Vamos, de Movistar+

27 de gener 2021 - 16:00

El documental "VOLTA", produït per commemorar les 100 edicions de la Volta Ciclista a Catalunya, s'estrenarà a la televisió aquest dijous 28 de gener, a partir de les 18:40h, al canal #Vamos de Movistar+. D'aquesta manera, els abonats de Movistar+ podran gaudir d'un documental que no només reflecteix la llarga història de la cursa, sinó que també suposa un homenatge al ciclisme a través de molts dels seus protagonistes.

El documental quedarà després disponible a la plataforma sota demanda, també per als abonats a Movistar Lite.

Al llarg de 70 minuts, "VOLTA", dirigit per Jon Herranz i Gerard Peris i produït per Namuss Films, permet apreciar la dimensió històrica de la cursa, així com les particularitats del ciclisme i la seva transversalitat, gràcies a testimonis clau d'esportistes com Miguel Indurain, Chris Froome, Pedro Delgado, Alejandro Valverde o Joaquim Rodríguez.

També aporten una visió més interna del ciclisme organitzadors com el director general de la Volta, Rubèn Peris, el director general del Tour de França, Christian Prudhomme, o periodistes especialitzats en la disciplina.

El documental, que ha rebut el suport de la Secretaria  General de l’Esport de la Generalitat, la Diputació de Barcelona i Diputació de Girona, va projectar-se en la Filmoteca de Catalunya amb un aforament limitat el passat mes d'octubre. Ara, l'estrena de "VOLTA" a Movistar+ permetrà donar a conèixer el gran llegat de la prova a una gran audiència, no només d'aficionats al ciclisme sinó també a aquells amants de l'esport i la seva història.

En aquest sentit, la Volta, que va celebrar la seva primera edició el 1911, és la tercera cursa per etapes més longeva de les que encara es realitzen, només per darrere de Tour de França i el Giro d'Itàlia, i el seu palmarès inclou grans noms de ciclistes de totes les generacions, com Mariano Cañardo, Miquel Poblet, Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Sean Kelly o Miguel Indurain, entre molts altres.

"VOLTA" suposa, doncs, un valuós document audiovisual per commemorar les 100 edicions de la cursa, a la vegada que realitza un sentit homenatge al ciclisme a partir de les particularitats de la cursa.

L'estrena del documental a la televisió arriba a falta de menys de dos mesos de la celebració de la 100a edició de la Volta, que es celebrarà del 22 al 28 de març de 2021 i que va haver d'ajornar un any a causa de la crisi sanitària de Covid -19.

 

Imatge: Cartell promocional del documental "Volta"

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya