La segona edició de la ReVolta es viurà a Sant Cugat del Vallès

7 de març 2020 - 16:00

FOTO:MANE ESPINOSA.CIUTAT. VOLTANTS DEL MONESTIR.
FOTO:MANE ESPINOSA.CIUTAT. VOLTANTS DEL MONESTIR. © © Mané Espinosa

La ReVolta, la prova femenina de la Volta Ciclista a Catalunya, torna aquest 2020 amb Sant Cugat del Vallès com a escenari de la sortida i l’arribada.  Serà el dia 12 de juliol quan es celebri la segona edició d’una cursa que reunirà els equips femenins nacionals i així com també d’internacionals. Així ho han fet oficial avui, dia previ al Dia Internacional de la Dona, el consistori santcugatenc i l’organització de la prova.

El compromís de la Volta pel ciclisme femení, conjuntament amb el suport de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, ha impulsat aquest retorn de la ReVolta després del parèntesi d’aquest 2019 motivat per la congestió del calendari.

La cita permetrà arrodonir un 2020 molt especial per a la Volta Ciclista a Catalunya, amb la celebració de l’edició 100 entre el 23 i el 29 de març i el retorn de la ReVolta. Serà una prova en línia, amb un recorregut que superarà els 100km, exigent i que posarà a prova a totes les participants de la cursa. Tindrà a Sant Cugat del Vallès com a punt neuràlgic, com a zona de sortida i la gran arribada.

“L’esport femení està en clara progressió i des de la Volta tenim la convicció d’impulsar el ciclisme femení a casa nostra amb una prova de gran nivell: la ReVolta”, ha destacat el president de la Volta Ciclista a Catalunya, Rubèn Peris.

En aquest aspecte, la Volta se situa al costat del Tour de França, el Giro d’Itàlia o la Vuelta a Espanya, que també organitzen curses femenines pròpies.

“En cada activitat que planifiquem i acollim declarem la voluntat de treballar per la igualtat, en aquest cas, de posar en valor l’esport femení i, és per això, que l’ajuntament de Sant Cugat hem volgut donar espai a aquesta prova ciclista femenina, la ReVolta. Darrerament molts s’han afegit a fer el gest que exposa la campanya comunicativa que diu “T’ho estàs perdent” i a Sant Cugat ja no ens ho volem perdre. Volem donar espai a la prova ciclista femenina”, ha comentat Gemma Aristoy, regidora de Ciutadania, Salut i Esports del consistori.

La ReVolta va estrenar-se el 2018, coincidint amb la darrera etapa de la Volta de la 98a edició. Un total de 118 corredores van competir pel tradicional circuit de Montjuïc, amb una destacada presència de públic. La victòria va ser per a la nord-americana Lauren Stephens, mentre que Lorena Llamas i Sofia Rodríguez van completar aquell primer podi de la ReVolta. 

Sant Cugat del Vallès agafa ara el relleu per tal de portar la cursa a un nivell superior, que viurà la seva segona edició el proper 12 de juliol.

Foto de la primera edició de la reVolta,l'any 2018, a Barcelona. (Namuss Films)

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya