“Una estrella fugaz”, en memòria d’Enric Armengol

16 de juliol 2020 - 10:01

Enric Armengol va ser un jove ciclista molt prometedor que va morir en un accident en carrera a l’edat de 21 anys quan encara tenia tota la seva vida per endavant. Tot i la seva joventut, Armengol ja s’havia consolidat com una de les grans promeses del panorama ciclista espanyol als anys 40, amb victòries de prestigi com un triomf d’etapa a la Volta Ciclista a Catalunya o el Trofeu Masferrer.  

El seu nebot, Endika Armengol Pérez, ha recollit en un llibre documentació, articles i fotografies sobre la seva trajectòria a mode d’homenatge d’un ciclista que va tenir una breu carrera però intensa. Sota el títol de “Una estrella fugaz” (Editorial Hebras de Tinta) es pot redescobrir la figura d’Armengol.  

El seu gran moment com a ciclista va arribar precisament a la Volta Ciclista a Catalunya de 1945, en l’etapa inaugural de la 25ena edició, quan va obtenir el triomf d’etapa al Circuit de Montjuïc, protagonitzant una escapada triomfadora amb Bernardo Ruiz. En aquella mateixa edició va haver d’abandonar per una caiguda. Poques setmanes després, el 7 d’octubre de 1945, Armengol va patir el tràgic accident en una prova social organitzada per la UD Les Corts, on va perdre la vida dies després a conseqüència de les ferides pel xoc frontal amb un vehicle.  

La Volta Ciclista a Catalunya organitza anualment -en els darrers anys dins de les curses de les Festes Major de Sants- el Trofeu Enric Armengol, de la categoria de Júniors, en memòria del ciclista nascut a La Palma de Cervelló, i que aquest 2020 havia de celebrar la 74ena edició (finalment s’haurà de disputar al 2021 per la pandèmia del Covid-19).

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya