De Gendt tanca amb exhibició la Volta 100 d’Ineos-Grenadiers: Yates, Porte i Thomas firmen un triplet històric

28 de març 2021 - 16:08

© Volta Ciclista a Catalunya

Barcelona (28-03-2021). – Ineos-Grenadiers es presentava a la sortida de l’edició 100 de la Volta a Catalunya com el gran bloc a batre, amb un equip de somni que ha acabat omplint el podi final de la cursa. Adam Yates, que ja havia estat segon a la darrera edició l’any 2019, s’ha proclamat guanyador final de la cursa catalana, acompanyat al podi final per l’australià Richie Porte, vencedor de la cursa l’any 2015, i per Geraint Thomas, guanyador del Tour de França 2018, tots dos companys d’equip.

Tots ells han sabut defensar-se a la darrera etapa d’aquesta edició històrica, que amb 133 quilòmetres amb sortida i arribada a Barcelona pujava a la part alta del Castell de Montjuïc fins a sis ocasions per acabar de decidir una setmana de gran ciclisme i grans noms del pilot internacional. L’últim d’ells, el belga Thomas De Gendt (Lotto-Soudal), tot un emblema de les escapades que ha aconseguit la seva cinquena victòria a la Volta a Catalunya, que se suma a les aconseguides a les edicions de 2013, 2016, 2018 i 2019, la primera d’elles també a la darrera etapa a Montjuïc.

De Gendt ha acabat creuant la meta amb 22 segons sobre l’eslovè Matej Mohoric (Bahrain Victorious), el seu company d’escapada des de la primera de les voltes al circuit barceloní. Els dos s’han destacat des d’un grup nombrós de 32 ciclistes que s’ha situat al cap de cursa cap al quilòmetre 50 d’etapa després d’un inici molt batallat fins passat el Coll de la Creu de l’Ordal (3ª categoria), incloent-hi entre d’altres Marc Soler (Movistar Team) i David De La Cruz (UAE Team Emirates), qui ha pujat al podi final com a millor català a la classificació final.  

A 1:46 de De Gendt ha creuat la meta el grup del líder Adam Yates (Ineos-Grenadiers), format per una vintena de favorits que han entrat a la meta de Barcelona al mateix temps malgrat els esforços de Movistar Team, que volia pujar Alejandro Valverde al podi final i que ha estat movent la cursa en les darreres quatre voltes.

La defensa de l’equip britànic ha estat impecable, assegurant un podi final històric amb Yates, Porte i Thomas en una Volta a Catalunya 100 que tanca demostrant el seu gran estat de salut.

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya