El Movistar Team, amb la presència d’un trident de luxe a la Volta: Alejandro Valverde, Marc Soler i Enric Mas

22 de febrer 2021 - 11:25

El Movistar Team afrontarà l’edició 100 de la Volta Ciclista a Catalunya, que se celebrarà del 22 al 28 de març de 2021, amb un equip de luxe amb la presència de tres dels seus corredors de referència: Alejandro Valverde, Marc Soler i Enric Mas. Una aposta que reflecteix el desig de l’estructura dirigida per Eusebio Unzué de lluitar per la general de la cursa a pesar de l’absència de Miguel Ángel López, l’últim guanyador de la Volta, que continua la seva posada a punt després de veure’s obligat a endarrerir la seva pretemporada.

La presència d’Alejandro Valverde té un component molt especial per a la Volta tenint en compte que el murcià és, amb 9 victòries d’etapa i tres triomfs absoluts (2009, 2017 i 2018), un dels corredors més llorejats de la Volta. De fet, se li ha dedicat un dels esprints d’homenatge que, com a commemoració de l’edició 100, s’han fixat en el km 100 de cada etapa. A més, amb 40 anys, té previst posar fi a la seva brillant trajectòria esportiva aquest any, amb el principal objectiu de lluitar per una medalla en els Jocs Olímpics de Tòquio.

Pel que fa a Marc Soler, el corredor de Vilanova i la Geltrú ha guanyat merescudament galons dins l’estructura del Movistar després d’acreditar la seva qualitat amb triomfs com l’assolit en la segona etapa de la passada Vuelta. En el seu palmarès també sobresurten un Tour de l‘Avenir (2015) i la París-Niça del 2018. L’any anterior, Soler ja va pujar al podi de la Volta, com a tercer classificat i millor corredor català de la cursa.

Com Soler, Enric Mas també comanda la nova generació de corredors del Movistar, demostrant la seva qualitat amb resultats tan destacats com el cinquè lloc de la general assolit en l’últim Tour de França. La mateixa posició que va signar setmanes més tard a la Vuelta, on dos anys enrere (2018) va ser segon.

Amb la presència de Valverde, Soler i Mas, la llista de candidats per vestir el mallot blanc amb franges verdes de líder de la volta augmenta a mesura que els equips van definint la llista de participants. Richard Carapaz (INEOS), vencedor del Giro d’Itàlia del 2019 i segon a la Vuelta 2020, així com Chris Froome,  guanyador de quatre Tours de França, també han inclòs la Volta en el seu calendari per al 2021. 

Per a l’edició 100, la Volta ha configurat un recorregut molt atractiu i exigent des del seu inici a Calella, amb etapes de mitja i alta muntanya, dos finals en alt, una contrarellotge i trams idonis per a bons rodadors. D’aquesta manera, espera una setmana de ciclisme amb majúscules per les carreteres catalanes amb la presència de l’elit del pilot internacional.

 

FOTO: Presentació del Movistar Team 2021 / Photo Gomez Sport/Movistar Team

Alejandro Valverde, Enric Mas. 2021 Movistar Team launch. Hotel Barceló Cabo de Gata, Almería. 21.1.2021.
Alejandro Valverde, Enric Mas. 2021 Movistar Team launch. Hotel Barceló Cabo de Gata, Almería. 21.1.2021. © Luis Angel Gomez / Photo Gomez S

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya