El Movistar Team i el Massi –Tactic anuncien la seva participació a la reVolta i confirmen el magnífic nivell de la cursa

11 de maig 2021 - 18:00

El fort impuls que està registrant el ciclisme femení es veurà reflectit en la segona edició de la reVolta, que se celebrarà el pròxim 30 de maig, amb sortida i arribada a Sant Cugat del Vallès. La cursa, organitzada per la Volta Ciclista a Catalunya Associació Esportiva, comptarà amb un centenar de corredores d’equips estatals i estrangers. Un d’aquests serà el Movistar Team, que ha confirmat la seva participació i que forma part de l’exclusiu grup de la màxima categoria femenina de l’UCI, els  Women’s WorldTeams.

La presència del Movistar Team s’ha anunciat durant l’acte de presentació de la reVolta, que ha tingut lloc aquesta tarda a l’Ajuntament de Sant Cugat, en la qual s’ha destacat el compromís perquè la cursa vagi adquirint un prestigi creixent dins del calendari ciclista femení. En aquest aspecte, l’equip Movistar compta amb una nombrosa nòmina de corredores acostumades a rodar en les principals proves del Women’s WorldTour amb les màximes expectatives i que confirma l’alt nivell de la reVolta. 

L’edició d’enguany també es veu refermada per la nodrida presència d’equips de categoria continental, com ara el Massi-Tactic, que sobresurt entre els representats catalans que competiran a la reVolta. De fet, es tracta de l’únic equip ciclista català que disposa d’una estructura professional i una nòmina de corredores que inclou diverses nacionalitats.

Altres equips de categoria continental –el segon nivell dins el rànquing de l’UCI només rere els Worldteams– que ja han comunicat la seva presència a la cursa són el Laboral Kutxa-Fundación Euskadi i el Sopela, tots dos representants de la gran tradició del ciclisme basc; així com conjunts com el gallec Team Farto BTC, el burgalès Burgos Alimenta i el lleonès Eneicat RBH Global, entre d’altres. Durant els pròxims dies s’acabarà de tancar la participació, que també inclourà presència estrangera. La guanyadora de la segona edició de la reVolta prendrà el relleu de Lauren Stephens del Cylance ProCycling, vencedora de la primera edició de la cursa.

L’acte de presentació ha comptat amb l’assistència de l’alcaldessa de Sant Cugat Mireia Ingla; el regidor d’Esports, Francesc Carol; el president de la Volta Ciclista a Catalunya A.E., Rubèn Peris; el president de la Unió Ciclista Sant Cugat, Oriol Cusó, i la ciclista del Massi–Tactic, la catalana Patricia Ortega.

Mireia Ingla, alcaldessa de Sant Cugat:A Sant Cugat tenim un teixit esportiu molt ampli i divers. La nostra ciutat bull d’activitats cada setmana a través de moltíssims esports, i això també és gràcies a moltes nenes, noies i dones. És un orgull per a la ciutat poder acollir aquesta edició de la reVolta, perquè tenim clar que volem apostar per la plena normalització de l’esport femení i ser un referent en aquest sentit. La igualtat plena i efectiva és una lluita constant i que s’ha de treballar des de totes les vessants, també aquesta

Precisament, l’impuls que ha donat Sant Cugat ha estat clau perquè la segona edició de la reVolta se celebri el pròxim 30 de maig. Rubèn Peris, president de la Volta Ciclista a Catalunya A.E.: “Ha revalidat el suport a la reVolta després que la pandèmia obligués a suspendre la cursa l’any passat a causa de la Covid-19. Això demostra una gran implicació amb el ciclisme i l’esport femení en conjunt. Hem treballat perquè la reVolta compti amb una participació molt destacada. Volem que la prova transmeti el compromís de la Volta Ciclista a Catalunya amb el ciclisme femení i que tingui cada vegada més renom dins del calendari, i hem trobat en Sant Cugat l’aliat ideal per tal de poder fer-ho”.

El primer pas per refermar l’entitat pròpia de la reVolta  ha estat la designació d’una data  independent a les etapes de la Volta, ja que la primera edició es va disputar coincidint amb l’última jornada de la 98a edició de la Volta, l’any 2018. A més, s’ha configurat un recorregut exigent, amb un total de 97 km que transcorren per les comarques del Vallès Occidental, el Baix Llobregat, l’Anoia i l’Alt Penedès i que inclouen els ports de l’Alt de Capçuda (tercera categoria) i l’Alt de la Creu d’Aragall (primera categoria), aquest últim amb un desnivell mitjà del 6,5% i un tram que arriba fins al 13%. Una vegada coronat, quedaran uns 30 km fins a la línia d’arribada, situada a l’avinguda del Pla de Vinyet de Sant Cugat.

Sant Cugat, ciutat compromesa amb l’esport, ha estat seu de La Volta en quatre ocasions; 3 sortides d’etapa els anys 2009, 2010 (des del CAR de Sant Cugat) i 2018, i una arribada l’any 2019.

L’organització i l’Ajuntament conviden a la ciutadania a omplir els carrers de la ciutat per viure d’aprop l’espectacle sempre respectant les normes de seguretat antiCovid.

 

Foto Crèdits: Lali Puig/ Aj. Sant Cugat

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya