“Herois de la Volta”: el llibre que commemora les 100 edicions de la Volta Ciclista a Catalunya

8 de setembre 2021 - 16:29

Amb motiu del centenari d’edicions de la cursa, la Volta Ciclista a Catalunya Associació Esportiva, amb el suport de la Fundació La Caixa, publica el llibre “Herois de la Volta, els protagonistes de 100 curses de llegenda”, obra de Rafael Vallbona i que repassa tots els guanyadors de la ronda ciclista catalana.

Editat per Cossetània, el llibre està dedicat a explicar la gesta humana i llegendària de cadascun dels vuitanta corredors que, vencent en una o més de les cent edicions de la Volta Ciclista a Catalunya celebrades fins ara, han contribuït a fer etern l’esport i a fer gran la història d’una de les curses més antigues del món.  

“Cada primavera, la Volta des­plega un espectacle divers i emocionant a través de les ca­rreteres del país, i milers de per­sones esperen el seu pas. És un símbol de la voluntat de pervi­vència d’un poble i d’una cultu­ra que venen de lluny i van més lluny encara, com va escriure Miquel Martí i Pol”, ha manifestat Rubèn Peris, president de la Volta Ciclista Catalunya Associació Esportiva.  

“Herois de la Volta” serà presentat properament i ja es pot trobar a llibreries i a l’editorial Cossetània. Ciclistes com Jaques Anquetil, Eddy Merckx, Luis Ocaña, Felice Gimondi Sean Kelly o Miguel Indurain, o més recentment Joaquim Rodríguez i Alejandro Valverde, entre molts altres, han inscrit el seu nom en el palmarès de la Volta, una de les curses amb més prestigi de tot el calendari internacional. 

Amb la publicació d’aquest llibre i la seva difusió, la Volta afegeix un nou acte de commemoració de la 100a edició de la Volta Ciclista a Catalunya, que es va disputar amb gran èxit del 22 al 28 de març passat, amb triomf del britànic Adam Yates.  

Entre els diversos actes del centenari celebrats, l’entitat ha presentat amb gran èxit d’acollida el documental “Volta” i ha realitzat homenatges a ciclistes històrics de la cursa mitjançant la disputa d’esprints especials dedicats a Sebastià Masdeu, Mariano Cañardo, Miquel Poblet, Joaquín Galera, Miguel Indurain o Alejandro Valverde.  

Sobre l’autor  

Rafael Vallbona (Barcelona, 1960), és escriptor i periodista. Ha publicat llibres de tota mena de gèneres. Per alguns ha guanyat uns quants premis, altres han estat traduïts a diversos idiomes, i la novel·la Tros ha estat portada al cinema, amb Pep Cruz i Roger Casamajor com a protagonistes.

Apassionat del ciclisme, ha participat en proves internacionals de carretera i de muntanya, i també ha fet alguns viatges en bicicleta dels quals n’ha escrit llibres.   És autor de Volta a les Dolomites i als Alps Italians: les rutes del Giro; Volta a Catalunya 1911- 2011, un segle d’esport i país; Xavi Tondo, el triomf de l’obstinació; Escalada a Montjuïc (1965- 2007), l’ascens de la ciutat i dels llibres d’itineraris Cicloturisme tranquil per Catalunya, Cicloturisme tranquil per Calella i el Maresme, 50 itineraris de cicloturisme tranquil per Catalunya i En bici elèctrica per Catalunya, tots publicats a Cossetània.  

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya