Definida la 101ª edició de la Volta Ciclista a Catalunya

16 de novembre 2021 - 12:15

Barcelona, 16-11-2022.- La 101ª edició de la Volta Ciclista a Catalunya, que es disputarà del 21 al 27 de març de 2022, ja està definida amb totes les poblacions que seran inici i final d’etapa de la ronda catalana. Un recorregut amb moltes novetats per encetar l’edició post centenari i que un any més tornarà a reunir els millors equips i ciclistes del món per les carreteres catalanes.

Els detalls de quilometratges i característiques de cada una de les etapes seran anunciats en la presentació oficial que es portarà a terme a principis de l’any 2022, però el recorregut ja està anunciat per l’organització i es presenta de la següent manera:

 

La Volta 101 presenta novetats en pràcticament la seva totalitat, començant pel Gran Inici de la cursa, que tindrà lloc al municipi de Sant Feliu de Guíxols, i que agafa el relleu 9 edicions després de Calella.

L’Escala s’estrenarà per primer cop a la Volta, mentre que també es produirà en la segona etapa un retorn molt esperat, l’arribada a la Catalunya Nord, a Perpinyà, on des de 1955 no es feia aturada.

L’alta muntanya de la Volta també presenta novetats respecte l’edició del centenari. Si al 2021 es va finalitzar a les estacions d’esquí de Vallter 2000 i de Port Ainé, en aquesta ocasió els finals en alt es produiran a La Molina i a Boí Taüll, estació que feia 20 anys que no tenia un final de la Volta. La Seu d’Urgell acollirà la sortida d’aquesta etapa pirenaica amb final a l’estació de l’Alta Ribagorça.

Mentre La Pobla de Segur repeteix com a sortida respecte la darrera edició, l’arribada a Vilanova i la Geltrú sis anys després també suposa un al·licient per a la Volta, en un municipi de gran tradició ciclista, i en la que amb tota probabilitat serà l’etapa més llarga de la cursa.

La penúltima etapa suposarà el descobriment de la Costa Daurada com a territori ideal per al ciclisme de competició, amb inici i final a les localitats costaneres de Salou i Cambrils, i endinsant-se en el territori interior de les muntanyes de Prades i el Montsant.

Finalment, i fidel a la seva cita amb la Volta, Barcelona serà l’etapa final de la competició, on sempre es viuen grans emocions per tal d’acabar de definir la classificació general, així com la prestigiosa victòria d’etapa a la capital catalana.    

El millor ciclisme tornarà a Catalunya del 21 al 27 de març, en una edició 101 que buscarà successor del darrer guanyador, el britànic d’INEOS Grenadiers Adam Yates.

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya