La reVolta canvia de data i es disputarà el 29 d’abril

23 de novembre 2022 - 09:15

La reVolta, la cursa femenina de la Volta Ciclista a Catalunya, que es disputa amb sortida i arribada a Sant Cugat del Vallès, se celebrarà finalment el dissabte 29 d’abril de 2023, segons ha confirmat la Unió Ciclista Internacional.

L’entitat organitzadora havia sol·licitat a la RFEC i a l’UCI l’avançament de la cursa en el calendari un dia abans de la data adjudicada inicialment, per tal d’adaptar-se millor al calendari de proves internacionals del ciclisme femení, i garantir així una destacada participació en la prova que es disputa des de 2021 a Sant Cugat del Vallès.

La reVolta serà per primer cop, en la seva quarta edició, de categoria internacional UCI (1.1), fet que suposarà un salt de qualitat tant en la participació i en la duresa del recorregut, com en la difusió i impacte de la cursa, que per tercer cop consecutiu tindrà sortida i arribada a la població de Sant Cugat del Vallès.

Amb la denominació 1.1, la reVolta podrà comptar amb una participació més destacada, amb fins a un màxim de 7 equips UCI Women World Team, i sense limitació d’equips estrangers en la categoria UCI Women Continental Teams.

La reVolta s’ubica així com la primera de les curses que es disputaran en territori estatal  a partir de la primavera, i que principalment es concentren durant el mes de maig, amb la celebració de la Vuelta Femenina (de l’1 al 7 de maig), la Itzulia Women (del 12 al 14 de maig), la Vuelta a Burgos (Del 18 al 21 de maig) o la Vuelta Ciclista a Andalucía Ruta del Sol (del 31 de maig al 4 de juny), entre d’altres.

El palmarès de la reVolta en les seves tres edicions disputades brilla amb noms propis, amb els triomfs de l’estatunidenca Lauren Stephens (2018, a Barcelona), actual corredora del EF Education-TIBCO-SVB, la noruega de Movistar Team Katrine Aalerud (2021, a Sant Cugat) i l’alemanya del Cofidis Women Team Clara Koppenburg, el passat mes de maig també a Sant Cugat.

El proper 29 d’abril, les ciclistes tindran un nou repte amb una reVolta que tornarà a oferir un gran espectacle de ciclisme pel territori català.

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya