La Volta a Catalunya confirma set equips UCI ProTeam convidats per a la 101ª edició

14 de gener 2022 - 10:00

Barcelona (14-01-2022).- La Volta a Ciclista a Catalunya ja té definits tots els equips que prendran la sortida a la seva 101ª edició, que se celebrarà entre els dies 21 i 27 de març de 2022. Als 18 equips UCI WorldTeam, amb la seva plaça fixa per la categoria, s’hi suma la confirmació dels set equips convidats, que seran Burgos-BH, Caja Rural-Seguros RGA, Equipo Kern Pharma, Euskaltel Euskadi, el rus Gazprom-Rusvelo, el francès Team Arkéa-Samsic i el noruec UNO-X Pro Cycling.

Un cop confirmats els set equips convidats, sumats als 18 equips UCI WorldTeam que tenen la seva plaça garantida, seran un total de 25 equips els que estaran presents a la 101ª edició de la Volta Ciclista a Catalunya, que tornarà a reunir als millors ciclistes del món per carreteres catalanes la darrera setmana de març.

Entre els convidats hi ha l’equip Burgos-BH, que torna a la Volta després d’estar-hi present en les edicions de 2018 i 2019, i que a més compta aquest any amb el català Adrià Moreno a les seves files.

Per la seva banda, encara més llarga és la trajectòria en la categoria continental de l’equip navarrès Caja Rural-Seguros RGA, que per aquest 2022 han fitxat un reforç d’alt nivell amb el canareu Eduard Prades, que se suma al jove Joel Nicolau entre els catalans a la seva plantilla.

Per segon any consecutiu, tornarà a deixar marca per les carreteres catalanes el jove Equipo Kern Pharma, actualment l’equip professional amb més ciclistes catalans. Formen part de la seva plantilla corredors tan prometedors com Roger Adrià, Kiko Galván, Álex Jaime, Jordi López, Martí Márquez i Pau Miquel.

També repeteix des de l’edició 100 el conjunt Euskaltel-Euskadi. La històrica estructura de la Fundación Euskadi torna a buscar el seu lloc a l’elit i de segur que tornarà a donar gran presència en cursa amb la seva combativitat.

Hi serà també per segon any consecutiu l’equip Gazprom-Rusvelo. El conjunt rus viurà el darrer any de ciclista professional d’Ilnur Zakarin, que serà a la Volta en els mesos finals d’una trajectòria notable, que inclou triomfs d’etapa al Tour de França (2016), el Giro d’Itàlia (2015 i 2019) i un podi a la general de la Vuelta a Espanya (tercer el 2017).            

El nivell estarà assegurat amb l’equip francès Team Arkéa-Samsic, que té la seva plaça garantida com a segon millor equip entre els UCI ProTeam en el rànquing mundial 2021 amb una plantilla a l’alçada. La lidera el colombià Nairo Quintana, tot un guanyador de la Volta l’any 2016 i un dels corredors de voltes per etapes més determinants de la seva generació, amb tres podis al Tour de França i les victòries a les generals del Giro d’Itàlia (2014) i la Vuelta a Espanya (2016). Per contra, l’equip Alpecin-Fenix, que havia acabat en la primera posició del rànquing UCI ProTeam, d’acord amb l’organització de la Volta no prendrà part de la cursa.

Per últim, la gran novetat serà la invitació de l’equip noruec UNO-X Pro Cycling Team, una de les estructures joves amb més projecció de la segona categoria mundial, que compta a les seves files amb el guanyador de la darrera edició del Tour del Porvenir, l’edició sub23 del Tour de França, Tobias Halland Johannessen.

Amb tots ells, s’espera un gran espectacle en l’edició 101 de la Volta Ciclista a Catalunya, que se celebrarà entre els pròxims dies 21 i 27 de març plenament consolidada a l’elit del ciclisme mundial com la tercera prova per etapes més antiga del món després del Tour de França i el Giro d’Itàlia. El seu recorregut d’enguany parteix de Sant Feliu de Guíxols i té la seva arribada a Barcelona després de set etapes variades i exigents.

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya