La Volta a Catalunya ja té definits els equips de l’edició de 2023

20 de gener 2023 - 12:26

(Barcelona, 20-01-2023).- L’organització de la Volta Ciclista a Catalunya ja té tancats els 25 equips que prendran la sortida a la seva 102a edició amb l’anunci dels set equips convidats, que se sumen als divuit equips UCI WorldTeam que tenen la seva plaça fixa. Les invitacions de la cursa UCI WorldTour catalana són per a Lotto Dstny, Israel-Premier Tech, Burgos-BH, Caja Rural-Seguros RGA, Equipo Kern Pharma, Euskaltel-Euskadi i Uno-X Pro Cycling Team.

La Volta Ciclista a Catalunya ja té definits tots els equips participants en la seva 102a edició, que es disputarà entre els pròxims dies 20 i 26 de març i que tornarà a portar l’espectacle del millor ciclisme a nivell mundial per les carreteres catalanes.

Com és habitual, la prova UCI World Tour catalana gaudirà de la presència dels 18 millors equips ciclistes del món, els UCI WordTeam, que tenen la seva participació obligada a totes les cites de la màxima categoria mundial. Una participació que se suma a la dels set equips UCI ProTeam que l’organització de la cursa ha convidat i que prendran part de l’edició 2023, que es posarà en marxa a Sant Feliu de Guíxols per acabar a Barcelona després de set etapes emocionants i plenes d’atractius.

Com a equip que té la seva presència assegurada com un dels dos millors UCI ProTeam en el rànquing mundial hi haurà Lotto Dstny, equip d’un dels grans emblemes del ciclisme mundial i de la Volta en particular de la darrera dècada com és Thomas De Gendt, vencedor d’etapa en cinc edicions diferents de la cursa catalana (2013, 2016, 2018, 2019 i 2021). L’equip belga compta, a més, amb el danès Andreas Kron, primer líder de la Volta a Catalunya 2021.

Per la seva banda, també participarà a la Volta un conegut en la seva trajectòria com a UCI WorldTeam, Israel-Premier Tech, un altre equip de vells coneguts de la cursa catalana com Chris Froome, tot un quatre vegades vencedor del Tour de França que acumula vuit participacions a la Volta, el canadenc Michael Woods, 6è a l’edició de 2019, o el sud-africà Daryl Impey, guanyador d’etapa en l’edició del 2017.

Amb la seva invitació, l’equip Burgos-BH viurà la seva quarta participació a la Volta després de les edicions 2018, 2019 i 2022. També repetirà presència a la cursa el navarrès Caja Rural-Seguros RGA, l’equip espanyol de més llarga trajectòria com a UCI ProTeam amb més d’una dècada consecutiva en l’elit, que en el seu equip 2023 compta amb els catalans Abel Balderstone, Joel Nicolau i Eduard Prades.

L’Equipo Kern Pharma gaudirà la seva tercera presència en una cursa que ja ha corregut en les dues darreres edicions. La jove estructura navarresa continua sent l’equip professional amb més ciclistes catalans a la seva plantilla, comptant amb Roger Adrià, Kiko Galván, Álex Jaime, Jordi López, Martí Márquez i Pau Miquel. També serà el tercer any consecutiu a la Volta per a l’equip Euskaltel-Euskadi, que no ha fallat a la cita des que la històrica estructura de la Fundación Euskadi va recuperar el seu estatus internacional.

Per últim, repetirà presència després de la seva participació en la passada edició l’Uno-X Pro Cycling Team. L’equip noruec, que a la passada Volta a Catalunya feia el seu debut en curses per etapes UCI World Tour, s’ha consolidat com un dels grans equips de l’elit mundial, com van demostrar a la darrera Volta amb dos ciclistes (Tobias Johannessen i Torstein Træen) acabant entre els deu primers de la classificació general.

Així doncs, entre els pròxims dies 20 i 26 de març, els millors ciclistes del món tornaran a competir per les carreteres catalanes en la 102a edició de la Volta Ciclista a Catalunya, que es manté consolidada com una cita ineludible del calendari internacional de ciclisme. Els 25 equips participants buscaran prendre el relleu del colombià Sergio Higuita (Bora-Hansgrohe), últim vencedor de la centenària història de la tercera cursa per etapes més antiga del món després del Tour de França i el Giro d’Itàlia.

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya