L’espectacle del ciclisme femení torna diumenge a Sant Cugat amb la 3ª edició de la reVolta

27 de maig 2022 - 10:14

(Sant Cugat del Vallès, 27 de maig de 2022).- Tots els preparatius estan a punt perquè un pilot internacional de més d’una vuitantena de ciclistes prengui la sortida aquest diumenge 29 de maig de la 3ª edició de la reVolta a Sant Cugat del Vallès. La prova femenina de la Volta Ciclista a Catalunya torna a apostar per un exigent recorregut amb seu a la ciutat vallesana, amb una participació encapçalada per equips de categoria UCI com el Cofidis i el Massi-Tactic, l’únic equip català a l’elit internacional.

La cita més important de l’any del calendari ciclista femení a Catalunya torna a Sant Cugat per segon any consecutiu, refermant el compromís de la Volta Ciclista a Catalunya Associació Esportiva i de l’Ajuntament vallesà amb l’esport femení. Després de l’èxit de la passada edició, un recorregut de 97,1 quilòmetres pel Vallès Occidental, el Baix Llobregat, l’Anoia i l’Alt Penedès amb els passos puntuables de l’Alt de Capçuda (tercera categoria) i l’Alt de la Creu d’Aragall (primera categoria) prometen una cursa selectiva entre les diverses ciclistes de nivell internacional UCI que prendran la sortida de la 3ª edició de la reVolta.

La gran novetat d’enguany és la presència del Cofidis Women’s Team, que en el seu primer any com a UCI Women’s Continental Team participarà a la reVolta, i ho farà amb un equip jove de quatre ciclistes. Seran a Sant Cugat la francesa Cédrine Kerbaol (2001), recentment segona classificada al Bretagne Ladies Tour, l’alemanya Clara Koppenburg (1995), vencedora de la Setmana Ciclista Valenciana 2019, la francesa Olivia Onesti (2003), corredora d’important trajectòria internacional en BTT, i la canadenca Gabrielle Pilote-Fortin (1993), que ja sap el que és córrer a Catalunya després de dos anys a l’equip Massi-Tactic.

Corrent a casa, qui no els hi voldrà posar fàcil serà el Massi-Tactic Women’s Tour, l’únic equip català a l’elit amb quatre anys de trajectòria com a equip UCI que serà portarà fins a deu ciclistes a la línia de sortida de la reVolta. Després d’un mes de maig ple d’activitat amb diverses proves internacionals, l’equip gironí afrontarà la cursa amb ambició amb la quarta classificada del darrer any, Mireia Benito (1995), recentment fregant el podi a la Navarra Elite Classics davant les millors ciclistes del món, que tindrà al seu costat les catalanes Mireia Trias (2000), Martina Moreno (2001) i Sara Méndez (2003), l’alemanya Corinna Lechner (1994), la sueca Nathalie Eeklund (1991), la neerlandesa Maaike Coljé (1997), la polonesa Aurela Nerlo (1998), la mexicana Andrea Ramírez (1999) i la veterana andalusa Belén López (1984), que està vivint les seves darreres pedalades com a ciclista d’elit.

La presència d’equips UCI estatals la completarà el gallec Team Farto-BTC, que tornarà a ser a Sant Cugat amb vuit participants, mentre que la participació d’altres ciclistes d’equips internacionals es completarà amb la presència de pràcticament totes les ciclistes catalanes que actualment corren a l’alt nivell, com la campiona de la Copa d’Espanya Patricia Ortega (1988, Sopela Women’s Team), la campiona catalana de 2021 Iris Gómez (1986, Bizkaia-Durango), Sílvia Zúñiga (1985, Eneicat-RBH Global) i Elisabet Escursell (1996), ciclista de l’equip italià Bepink. 

Finalment seran 83 les ciclistes que tenen previst prendre la sortida aquest diumenge a l’Avinguda Pla de Vinyet de Sant Cugat, amb la presència de nombrosos equips nivell nacional com el Zaaf Cycling Team, Catema.cat, Tot-net Terrassa o Barcelona Pista Club Esportiu, a més de la participació del Groupe Abadie-CC Le Boulou francès, amb una notable presència de ciclistes catalanes com l’actual líder de la Copa Catalana Raquel Torrell, el Kiwi Atlántico-Louriña gallec i el San Mateo Procycling de Colòmbia, entre d’altres ciclistes habituals del calendari català que tindran l’oportunitat a la reVolta de competir en un pilot de nivell internacional.

La prova femenina de la Volta Ciclista a Catalunya es consolida enguany com a prova d’un dia en el calendari ciclista amb seu i recorregut propi, repetint Sant Cugat del Vallès com a seu després d’una primera edició de 2018 celebrada en l’etapa final de la 98ª Volta a Catalunya.

La vencedora aquest diumenge prendrà el relleu en el palmarès de la reVolta de la nord-americana Lauren Stephens, vencedora d’aquella primera edició, i de la noruega Katrine Aalerud, la ciclista del Movistar Team que es va imposar en un emocionant esprint el darrer 2021 a Sant Cugat del Vallès, que enguany tornarà a vibrar amb l’espectacle del ciclisme femení.

Es podrà fer seguiment de la cursa en directe a través de les xarxes socials de la prova, mentre que el canal de televisió Esport3 n’emetrà un resum en els dies posteriors.

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya