Vilanova i la Geltrú serà final d’etapa de la Volta Ciclista a Catalunya

22 d’octubre 2021 - 10:30

Vilanova i la Geltrú (22-10-2021). - Vilanova i la Geltrú serà l’escenari d’un final d’etapa  de la 101a edició de la Volta Ciclista a Catalunya, després de l’acord entre l’ajuntament vilanoví i l’organització de la prova. Serà la divuitena  vegada que la Volta farà aturada a la ciutat, després de 10 arribades, la darrera l’any 2016, i 7 sortides d’etapa.

Vilanova i la Geltrú acollirà una arribada d’etapa de la 101a edició de la Volta Ciclista a Catalunya, prova UCI World Tour. La prova se celebrarà del 21 al 27 de març de 2022, i comptarà amb la participació dels millors ciclistes i equips del mon.

La capital del Garraf va estrenar-se com a ciutat de la Volta l’any 1949, en una etapa que va iniciar-se a Tortosa i va finalitzar a Vilanova i la Geltrú, amb triomf de l’italià Angelo Menon. A la ciutat hi han guanyat ciclistes de gran prestigi com els velocistes Mario Cipollini (1999) o Erik Zabel (2000). El darrer en fer-ho va ser l’esprinter italià Davide Cimolai (2016).

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, ha destacat la llarga i reconeguda tradició ciclista a la ciutat, que ha donat grans noms en l'àmbit mundial: "Vicenç Iturat, Isaac Gálvez, Joan Font, Débora Gálvez o Marc Soler són el millor exemple de la passió pel ciclisme a Vilanova i la Geltrú. Acollir un esdeveniment d'aquestes característiques és el reconeixement al treball i l'esforç del nostre teixit esportiu, des de l’esport base fins al professional, i també una oportunitat única per projectar la nostra ciutat al món”.

“Tornar a Vilanova i la Geltrú és una magnifica noticia per la Volta. És una ciutat amb gran tradició ciclista i amb un públic que tindrà moltes ganes de veure els millors del mon pels seus carrers. Estem segurs que viuran una gran festa ciclista a la ciutat” ha manifestat Rubèn Peris, president de la Volta Ciclista a Catalunya Associació Esportiva.

Amb més de 65.000 habitants, la població del Garraf destaca per les seves platges, la seva oferta gastronòmica, lúdica I comercial, i la seva aposta per l’esport, com demostra el fet d’allotjar una etapa de la Volta.

La ronda catalana, en la seva darrera edició del centenari, es va poder seguir per televisió a 190 països, amb emissió en directe als cinc continents, i una audiència a Europa en els canals d’ Eurosport de més de 15 milions d’espectadors únics.

Després de celebrar l’edició del centenari, la Volta ja té pràcticament tot el recorregut de la 101a edició tancat, en una Volta Ciclista a Catalunya que tornarà a ser l’epicentre del ciclisme mundial del 21 al 27 de març de 2022.

Erik Zabel, vencedor a Vilanova i la Geltrú l'any 2000 (Arxiu Volta)

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya