Claire Steels, brillant vencedora de la 4a edició de la reVolta

29 d’abril 2023 - 19:59 [GMT + 2]

© MD

Claire Steels (Israel Premier Tech-Roland) ha estat aquest dissabte 29 d’abril la vencedora de la 4a edició de la reVolta, la prova femenina de la Volta Ciclista a Catalunya. La britànica ha demostrat el seu gran estat deixant enrere a la defensora del títol, l’alemanya Clara Koppenburg (Cofidis Women Team), a les rampes de l’Alt de la Creu d’Aragall, arribant en solitari a la meta de Sant Cugat del Vallès després de 126,9 quilòmetres de recorregut d’una cursa que ha estrenat aquest 2023 la categoria internacional UCI 1.1 amb un pilot internacional amb més de 30 nacionalitats.

La reVolta vivia aquest dissabte una quarta edició molt especial, que suposava la seva consolidació en el calendari UCI amb un pilot d’una norantena de ciclistes amb la presència de tretze equips, entre els quals hi havia deu equips de categoria UCI, entre els millors del món. El repte que tenien per davant les ciclistes era un recorregut exigent amb sortida i arribada a Sant Cugat del Vallès que seleccionaria la cursa a l’inici amb els ports de Castellbisbal i Ullastrell, i especialment amb la presència de l’Alt de la Creu d’Aragall (1a categoria) a menys de 30 quilòmetres de la línia de meta que es prometia determinant.

Un grup de nou ciclistes han arribat destacades amb uns pocs segons d’avantatge a aquest tram decisiu de la cursa, sent atrapades justament al peu de la pujada final gràcies a la feina de control dels equips Israel Premier Tech-Roland i Cofidis Women Team, dos dels grans favorits a la victòria. A les rampes més dures de l’Alt de la Creu d’Aragall, Claire Steels (Israel Premier Tech-Roland) ha protagonitzat un atac en solitari al qual tan sols ha pogut intentar seguir el dorsal 1 d’aquesta reVolta, l’alemanya Clara Koppenburg (Cofidis Women Team), que ha coronat el port amb mig minut respecte a la britànica, mentre que un grup d’una vintena de ciclistes lluitava en persecució.

El descens i terreny en direcció a tornada a Sant Cugat només han fet que ampliar l’avantatge de Steels, que ha pogut celebrar el seu primer triomf en una prova del calendari internacional davant d’una Avinguda Pla del Vinyet plena de pública. En segon lloc ha entrat Clara Koppenburg, mentre que la seva companya de Cofidis Women Team, l’australiana Josie Tabot, completava el podi en tercera posició. Així doncs, Cofidis Women Team ha estat el millor equip de la jornada, Ines Van der Linden (Team Groupe Abadie) ha guanyat la classificació de la muntanya, Valeria Valgonen (Massi-Tactic) ha estat la millor ciclista sub23, la mateixa Claire Steels s’ha endut la classificació dels esprints intermedis i la combativitat i Ariana Gilabert (Laboral Kutxa-Fundación Euskadi) ha estat la millor catalana.

Un podi de prestigi per a la 4a edició de la reVolta, que ha celebrat la seva primera edició com a prova internacional UCI 1.1 amb la presència de grans equips i ciclistes de fins a 33 nacionalitats. La prova, que per primer cop s’ha pogut seguir en directe per televisió a través de TV3, ha generat una repercussió a l’altura de l’esdeveniment.

“Ha estat una gran cursa amb un gran recorregut. Quan hem atrapat l’escapada a l’últim port, teníem pensat un punt on atacar i ha funcionat. Esperava tenir alguna companya d’escapada, perquè ha estat un bon tram en solitari, però he confiat en mi i ha valgut la pena. És la meva primera professional i significa molt per a mi”, ha explicat la vencedora Claire Steels (Israel Premier Tech-Roland).

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya