Mataró tornarà a viure l’espectacle de la Volta el pròxim 2024

3 de novembre 2023 - 12:30 [GMT + 1]

Mataró es consolida com una de les poblacions més fidels a la Volta Ciclista a Catalunya i acollirà una sortida d’etapa de la pròxima edició de la competició. La capital del Maresme, una ciutat habitual en el recorregut de la Volta en l’última dècada, tornarà a ser protagonista en l’edició 2024 de la cursa ciclista catalana, que apropa a les seves seus l’espectacle i la infraestructura del millor ciclisme mundial.

Serà la dissetena vegada que Mataró sigui protagonista d’una sortida o una arribada de la Volta Ciclista a Catalunya en tota la història. Especialment, la capital del Maresme s’ha convertit en un veritable clàssic en la última dècada, estant present en el recorregut de la cursa catalana en vuit ocasions des de 2014, sempre amb una important presència de públic.

En set d’aquestes visites, Mataró ha protagonitzat una sortida d’etapa, convertint en el Camí de la Geganta un escenari ideal per gaudir de la interacció entre el públic i la caravana de la cursa. Per la seva banda, l’any 2021, en la històrica edició 100 de la Volta, va acollir un final d’etapa, vivint la victòria d’una icona del ciclisme modern com el triple campió mundial Peter Sagan. Abans, havien guanyat a Mataró noms tan importants en la història del ciclisme com Julián Berrendero (1943), Vicenç Iturat (1955), Luis Ocaña (1970) i Johan van der Velde (1982).

En la darrera edició, Mataró va acollir la sortida de la segona etapa, que va portar el pilot fins a l’estació de muntanya de Vallter, on l’italià Giulio Ciccone va imposar-se davant dels dos grans favorits a la victòria final, Primoz Roglic i Remco Evenepoel. “Mataró és una ciutat vinculada al ciclisme tant històricament com en l’actualitat on es compta amb molta afició en les diferents modalitats: pista, BTT, BMX, carretera.... Per Mataró és un honor tornar a participar en la Volta Ciclista a Catalunya, un esdeveniment esportiu d’abast internacional que esdevé, a més, un element de promoció de ciutat” explica l’alcalde de Mataró, David Bote.

 “Per a la Volta a Catalunya, és un plaer seguir comptant amb la confiança de Mataró per formar part del recorregut d’una prova del prestigi de la Volta a Catalunya. Mataró és una ciutat de gran tradició ciclista, com ho demostra la seva aposta pel nostre esport en els darrers anys i l’excepcional resposta de públic de la que sempre hem gaudit en recents edicions. De segur que tornarem a gaudir d’un gran espectacle el pròxim 2024”, ha celebrat el president de la Volta Catalunya, Rubèn Peris.

Sent una de les grans curses ciclistes del món gràcies a la seva presència al calendari UCI World Tour, la Volta a Catalunya té una important difusió internacional per televisió que arriba fins a 190 països i als cinc continents, mitjançant 33 difusors internacionals. A banda d’aquest impacte mediàtic, la Volta també comporta un impacte econòmic directe, tenint en compte les més 700 persones pernocten diàriament durant la setmana de competició.        

Així doncs, Mataró serà una de les seus de la 103a edició de la Volta Ciclista a Catalunya, que es disputarà entre els dies 18 al 24 de març de 2024 amb la participació dels millors equips ciclistes del món, que buscaran prendre el relleu de l’últim vencedor, l’eslovè Primoz Roglic.

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya