Primoz Roglic suma al seu palmarès una Volta a Catalunya per al record

26 de març 2023 - 17:02 [GMT + 2]

Primoz Roglic (Jumbo-Visma) és el vencedor final de la 102a Volta Ciclista a Catalunya després de protagonitzar una gran defensa del liderat en l’etapa final al Circuit de Montjuïc de Barcelona. L’eslovè ha arribat destacat a meta juntament amb el campió del món Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step), que s’ha endut la seva segona victòria d’etapa després de l’aconseguida a La Molina, sumant així al seu ja extens palmarès la històrica cursa catalana, una de les últimes proves per etapes UCI WorldTour que li quedava per guanyar.

Una edició extraordinària de la Volta a Catalunya 2023 es tancava aquest diumenge 26 de març amb una etapa final amb 135,8 quilòmetres de recorregut amb sortida i arribada a Barcelona, amb la inclusió de l’Alt de Begues (2a categoria) en la part inicial de l’etapa i els sis ascensos a l’Alt del Castell de Montjuïc (2a categoria). Un final de festa que, com cada any, ofereix un espectacle esportiu i de públic en un escenari icònic de la història del ciclisme internacional.

En un inici d’etapa molt batallat, s’ha acabat formant una escapada d’alt nivell amb el segon classificat de la darrera edició, el campió equatorià Richard Carapaz (EF Education-EasyPost), un Guillaume Martin (Cofidis) que intentava lluitar per la classificació de la muntanya, el català David De La Cruz (Astana-Qazaqstan), Carlos Verona (Movistar Team), Ethan Hayter (Ineos Grenadiers), Simon Carr (EF Education-EasyPost), Mikel Bizkarra (Euskaltel Euskadi), Geoffrey Bouchard (Ag2r Citroën) i Tsgabu Grmay (Team Jayco-Alula), com és habitual controlada per un grup de favorits ambiciós davant d’un circuit final que sempre ofereix una bonica batalla.

De La Cruz s’ha aconseguit destacar en solitari en les primeres voltes al circuit, però un dia més, la cursa s’ha convertit en un duel entre els dos grans protagonistes de la cursa quan Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step), que començava l’etapa a 10 segons del líder de la cursa Primoz Roglic (Jumbo-Visma), s’ha llançat de nou a l’atac a poc menys de 30 quilòmetres de la línia meta, a la tercera de les sis voltes al circuit del Castell de Montjuïc.

Igual que en el dia anterior, Roglic, Evenepoel i Marc Soler (UAE Team Emirates) s’han demostrat els ciclistes més forts quan la carretera picava cap amunt. El català ha respost als primers moviments, però s’ha acabat veient tallat quan Evenepoel s’ha tornat a moure en la part més dura de la pujada al Castell a dues voltes del final. El belga i l’eslovè, dues de les grans referències del ciclisme internacional actual, han protagonitzat un nou capítol del seu duel, el gran protagonista de la Volta 2023, que ha acabat amb la segona victòria d’etapa d’Evenepoel després de l’aconseguida a La Molina.

D’aquesta manera, Primoz Roglic s’ha proclamat vendedor de la Volta a Catalunya 2023 amb tan sols sis segons d’avantatge sobre Remco Evenepoel, havent-se endut també dues victòries d’etapa (Sant Feliu de Guíxols i Lo Port) i la classificació per punts. Completant un podi de luxe hi han estat Evenepoel, guanyador de les etapes de La Molina i Barcelona i de les classificacions de la muntanya i el millor jove i, en tercer lloc, el portuguès Joao Almeida (UAE Team Emirates), repetint el seu podi de la darrera temporada. UAE Team Emirates com a millor equip i com a millor català Marc Soler (UAE Team Emirates), 4t classificat final i gran protagonista, han estat els altres premis del podi final d’una edició de la Volta per recordar.

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya