Sant Joan de les Abadesses torna a la Volta 50 anys després

21 de novembre 2023 - 12:00 [GMT + 1]

Sant Joan de les Abadesses serà protagonista amb una sortida d’etapa en la 103a edició de la Volta Ciclista a Catalunya. Després de complir-se cinquanta anys de la darrera i única visita de la cursa catalana a la localitat, l’any 1973, Sant Joan torna a ser protagonista en el recorregut del pròxim 2024 gràcies a un acord entre el seu consistori i l’organització de la prova.

Sant Joan de les Abadesses està situat a la comarca del Ripollès, en un entorn de vall prepirinenca a la llera del riu Ter. El municipi, de prop de 3.270 habitants, compta amb un important patrimoni medieval vinculat al Monestir de Sant Joan de les Abadesses, a partir del qual s'originà la població que posteriorment n’agafà el nom.

El pròxim 2024, el municipi santjoaní tornarà al recorregut de la Volta Ciclista a Catalunya 50 anys de la darrera presència a la cursa ciclista. Sant Joan de les Abadesses va ser protagonista a la històrica prova catalana per partida doble l’any 1973, en la 53a edició de la cursa. Va acollir el final del segon sector de la 4ª etapa, una jornada de 131,4 quilòmetres amb sortida a Sant Antoni de Calonge que va guanyar l’italià Wladimiro Panizza, i també la sortida de la 5ª etapa, una jornada acabada a Andorra a on va guanyar el basc ‘Txomin’ Perurena, el vencedor final d’aquella edició.

Mig segle després, Sant Joan de les Abadesses tornarà a ser una de les seus del recorregut de la Volta a Catalunya, que el pròxim 2024 es disputarà entre els dies 18 i 24 de març. Serà la 103a edició de la cursa ciclista catalana, tota una referència a nivell mundial gràcies a la seva presència al calendari UCI World Tour. El territori santjoaní brillarà pel seu potencial esportiu i paisatgístic de la mà d’un esdeveniment esportiu de gran prestigi.

L’alcalde de Sant Joan de les Abadesses, Ramon Roqué, ha explicat que “serà tot un honor tornar a acollir una sortida de la Volta”, i ha assenyalat “l’aposta i la capacitat de la vila per acollir grans esdeveniments que projecten el municipi i que tenen un retorn econòmic per als comerços i els serveis locals”.

“Per la Volta a Catalunya és un plaer tornar a Sant Joan de les Abadesses després de 50 anys. Com a organització, és un objectiu important cobrir una àmplia part del territori català, i de segur que el seu preciós entorn de muntanya de Sant Joan de les Abadesses i el Ripollès serà ideal per a poder gaudir d’una gran etapa de la Volta”, ha explicat Rubèn Peris, president de la Volta Ciclista a Catalunya.

La cursa ciclista catalana, que compta amb la presència assegurada dels 18 millors equips ciclistes del món, té una important difusió internacional que arriba fins a 190 països i els cinc continents en la seva cobertura televisiva, gràcies a 33 difusors internacionals.

Així doncs, la presència de Sant Joan de les Abadesses serà una de les novetats d’una nova edició de la Volta Ciclista a Catalunya, que cada cop té més perfilat el recorregut en què els millors ciclistes del món competiran entre els dies 18 al 24 de març de 2024 buscant el relleu de l’últim vencedor, l’eslovè Primoz Roglic.

D'esquerra a dreta, el regidor d'esports, Albert Ramoneda, el president de la Volta, Rubèn Peris, i l'alcalde de Sant Joan de les Abadesses, Ramon Roqué, davant de l'Ajuntament (Crèdits: Ajuntament Sant Joan de les Abadesses).

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya