Michael Matthews, un nuevo ganador de lujo para la Volta

26 marzo 2019 - 19:58 [GMT + 1]

Sant Feliu de Guíxols 26-03- 2019.- Michael Matthews (Team Sunweb) té 28 anys i ja sap el que és guanyar etapes a Giro d’Itàlia, Tour de França i Vuelta a Espanya, a banda d’altres sis proves per etapes de la primera categoria mundial. I ara ja ha sumat una altra victòria de prestigi en endur-se el triomf a la 2ª etapa de la «Volta» Ciclista a Catalunya, que ha unit les poblacions de Mataró i Sant Feliu de Guíxols en un recorregut de 166,7 quilómetres i tres ports de muntanya de tercera categoria, l’Alt de Can Bordoi, el Port de Santa Pellaia i l’Alt de Romanyà.

L’australià, que enguany debutava a la cursa catalana, ha batut en un final ben exigent al campió del món i guanyador de les dues últimes edicions de la «Volta», un Alejandro Valverde (Movistar Team) que segueix demostrant que busca un quart triomf a la prova catalana (també el va aconseguir l’any 2009), sumant de nou una bonificació en un esprint intermedi que ja el situa segon a la classificació general darrere el vencedor a Calella i el líder, Thomas De Gendt (Lotto-Soudal), a 2:47 de distància.

Per ara, el murcià ja té un rival menys: el quatre cop vencedor del Tour de França, Chris Froome (Team Sky), ha estat un altre dels noms propis del dia en patir una caiguda en l’aproximació al primer dels dos passos per la meta de Sant Feliu de Guíxols, per acabar creuant l’arribada amb 14:04 perduts. D’aquesta manera, es fa evident que la principal opció del potent equip britànic per aquestes dues jornades de muntanya que ara ens esperen serà la del jove colombià Egan Bernal, recent vencedor de la París-Niça.

Jonas Gregaard (Astana), Josef Cerny (CCC Team) i Marco Minnaard (Wanty-Groupe Gobert) han estat els primers protagonistes de la jornada en formar l’escapada del dia en els primers atacs de l’etapa, arribant a agafar una diferència màxima de 7 minuts. Amb tot, la feina d’equips com Movistar Team, Astana o els conjunts dels homes ràpids els ha fet atrapar sense problemes en una jornada marcada també pel vent, especialment en el seu tram central, però que finalment no ha creat diferències en un pilot de la 99ª edició de la «Volta», que demà afronta un final decisiu a Vallter 2000/Setcases.

Sant Feliu de Guíxols 26-03- 2019.- Michael Matthews (Team Sunweb) tiene 28 años y ya sabe lo que es ganar etapas en el Giro de Italia, el Tour de Francia y la Vuelta a España, además de otras seis pruebas por etapas de primera categoría mundial. Y ahora ya ha sumado otra victoria de prestigio al llevarse el triunfo en la 2ª etapa de la «Volta» Ciclista a Catalunya, que ha unido las poblaciones de Mataró y Sant Feliu de Guíxols en un recorrido de 166,7 kilómetros y tres puertos de montaña de tercera categoría, el Alt de Can Bodoi, el Port de Santa Pellaia y el Alt de Romanyà.

El australiano, que este año debutaba en la carrera catalana, ha batido en una final bien exigente al campeón del mundo y ganador de las dos últimas ediciones de la «Volta», un Alejandro Valverde (Movistar Team) que sigue demostrando que busca un cuarto triunfo en la prueba catalana (también lo consiguió en el año 2009), sumando de nuevo una bonificación en un esprint intermedio que ya lo sitúa segundo en la clasificación general detrás del vencedor en Calella y líder, Thomas De Gendt (Lotto-Soudal), a 2:47 de distancia.

Por ahora, el murciano ya tiene un rival menos: el cuatro veces campeón del Tour de Francia, Chris Froome (Team Sky), ha sido otro de los nombres propios del día en sufrir una caída en la aproximación en el primero de los dos pasos por la meta de Sant Feliu de Guíxols, para acabar cruzando la llegada con 14:04 minutos perdidos. De esta manera, se hace evidente que la principal opción del potente equipo británico para estas dos jornadas de montaña que ahora nos esperan será la del joven colombiano Egan Bernal, reciente vencedor de la París – Niza.

Jonas Gregaard (Astana), Josef Cerny (CCC Team) y Marco Minnaard (Wanty-Groupe Gobert) han sido los protagonistas de la jornada en formar la escapada del día en los primeros ataques de la etapa, llegando a coger una diferencia máxima de 7 minutos. Así y todo, el trabajo de equipos como Movistar Team, Astana o los conjuntos de los hombres rápidos los han hecho atrapar sin problemas en una jornada marcada también por el viento, especialmente en su tramo central, pero que finalmente no ha creado diferencias en un pelotón de la 99º edición de la «Volta», que mañana afronta un final decisivo en Vallter 2000 / Setcases.

Síguenos

Recibe información exclusiva sobre la Volta Catalunya