Blaumut, Koeman i Roger Argemí són els finalistes del concurs per designar la cançó de l’edició 100 de la “Volta”

17 de desembre 2019 - 11:45

El concurs #iCatVolta per escollir la cançó que identificarà l’edició número 100 de la Volta Ciclista a Catalunya, que es celebrarà del 23 al 29 de març de 2020, ja té definides les tres cançons finalistes. Es tracta de ”Eclipsi”, del grup Blaumut; “Ciclistes”, del grup Koeman i “Donem-ho tot”, de Roger Argemí.  Fins el 5 de gener es pot votar per una de les tres cançons a través del web d’iCat, i la guanyadora s’anunciarà el 7 de gener. Entre tots els participants en la votació es sortejarà un abonament per al Festival Cruïlla 2020, a més d’un mallot de líder de la “Volta” signat pel vencedor de la passada edició, el colombià Miguel Angel López.

VOTA AQUÍ

Un jurat integrat per representats d’iCat,  la “Volta”, l’Institut Català de les Empreses Culturals i l’Acadèmia Catalana de la Musica ha estat l’encarregat d’escollir les tres cançons finalistes d’entre les 33 propostes presentades dins del termini fixat. Les bases del concurs establien que aquelles bandes o solistes interessats a participar en el concurs havien de presentar un tema inèdit i en català. Unes condicions que compleixen els tres finalistes. La cançó que resulti guanyadora posarà ritme a la “Volta” i iCatFM i Catalunya Ràdio se’n faran ressò a l‘hora de difondre els continguts de la prova.

Blaumut és un grup que ha acumulat un intens recorregut dins l’escena de la música catalana des que el 2012 va publicar el seu primer àlbum sota el títol d’El turista. Koeman, per la seva banda, és un projecte musical de nova factura, impulsat per dos components del grup Pokers, que aquest 2019 s’ha acomiadat dels escenaris. Pel que fa a Roger Argemí, també s’ha obert camí dins del panorama musical català gràcies a un enfocament diferent del pop i, amb només 21 anys, ja acumula una notable discografia. 

El concurs per designar la cançó de l’edició 100 de la “Volta” suposa una iniciativa innovadora per commemorar el fet d’arribar aquesta xifra històrica, només assolida abans pel Tour i el Giro pel que fa a curses per etapes.  No és un fet usual que la cursa compti amb una banda sonora, tot i que hi ha alguns precedents recents, com ara el de l’any 2011, quan Pep Poblet va compondre Pas a Pas amb motiu dels cent anys de la “Volta” (1911-2011).  L’any 2016, Oscar D’Aniello va cedir la seva cançó Lo mas bonito del mundo, i el 2017 Salva Racero va compondre Què li passa al món per il·lustrar una competició esportiva lligada als hàbits ciutadans. Ara són Blaumut, Koeman i Roger Argemí els que opten a posar la cançó que identifiqui la “Volta” de l’edició 100.  Una cursa inclosa dins del calendari de l’UCI World Tour i que tornarà a comptar amb la participació dels millors ciclistes del pilot internacionals.

Sense anar més lluny, en l’edició del 2019 es va comptar amb referents com Egan Bernal, vencedor de l’últim Tour; Richard Carapaz, guanyador del Giro; Chris Froome, quatre vegades guanyador del Tour;  Thibaut Pinot o el colombià Miguel Ángel López, que va erigir-se el vencedor de la general final de la prova.

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya