Matthews torna a ser el més ràpid a Vila-seca

30 de març 2019 - 19:36 [GMT + 1]

© Namuss films

Michael Matthews (Team Sunweb) ha tornat a demostrar ser l’home més ràpid de la 99ª edició de la Volta Ciclista a Catalunya, guanyant l’esprint del pilot de la sisena etapa en una arribada molt ajustada per davant de l’alemany Phil Bauhaus (Bahrain-Merida). Matthews s’ha imposat després d’una jornada de 169,1 quilòmetres amb sortida davant el Pavelló Xavi Tondo de Valls i final a la localitat de Vila-seca. És la segona victòria de l’australià en aquesta edició després d’aixecar els braços per primer cop a la segona etapa, acabada a Sant Feliu de Guíxols.

Un cop més, l’inici de la jornada ha estat molt ràpid, rodant per les carreteres de Les Garrigues, on s’ha acabat formant una escapada de cinc ciclistes composada per Floris De Tier (Jumbo-Visma), Geoffrey Bouchard (Ag2r La Mondiale), Josef Cerny (Team CCC), Mikel Iturria (Euskadi-Murias) i Oscar Riesebeek (Roompot-Charles), dels quals el basc s’hi ha acabat despenjant en el tram final.

Aquest cop, a diferència de la cinquena etapa, la feina dels equips dels esprintadors ha valgut la pena: Dimension Data, Bahrain-Merida i Mitchelton-Scott també han col·laborat davant del pilot per acabar anul·lant l’escapada ja per les carreteres de la Costa Daurada. L’aproximació de l’esprint ha estat molt nerviosa, amb diverses caigudes i algun atac en solitari com el de Brice Feillu (Arkea-Samsic), però res ha evitat una arribada massiva.

El carrers de Vila-seca, plens d’aficionats, han viscut un esprint molt disputat i ajustat que s’ha decidit per la foto-finish, on Matthews ha fet valer la seva condició de figura mundial per sumar el seu segon triomf.

La classificació general, que lidera el vencedor a La Molina Miguel Ángel López (Astana), no ha patit canvis de cara a l’etapa final, que tindrà 143,1 quilòmetres i com a protagonista un cop més l’exigent circuit final de Montjuïc, on s’hi faran 8 voltes. El circuit podria arribar a ser decisiu en la resolució tant de la victòria final com del podi, ja que el colombià té tan sols 14 segons d’avantatge sobre Adam Yates (Mitchelton-Scott) i 17 sobre Egan Bernal (Team Sky).

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya