Miguel Ángel López defensarà en l’edició 100 de la “Volta” la seva condició de vigent vencedor de la prova

16 de desembre 2019 - 12:30

Miguel Ángel López serà un dels noms propis presents entre el 23 i el 29 de març de 2020 a l’edició 100 de la Volta Ciclista a Catalunya. D’aquesta manera, el ciclista colombià defensarà la seva condició de vigent vencedor de la cursa, segons ha confirmat a l’organització l’equip Astana.

Amb només 25 anys, Miguel Ángel López va gestar el seu triomf a la general de la passada “Volta” en la quarta etapa, amb sortida a Llanars i final a La Molina. El colombià va ser el més fort en la lluita entre els favorits que es va desencadenar en el segon i definitiu ascens al port.

El seu atac a vuit quilòmetres per a l’arribada li va permetre obtenir el triomf d’etapa i passar a comandar la general amb 16 segons de marge respecte a d’altres candidats com Egan Bernal i Adam Yates.

López ja no deixaria de lluir el mallot blanc amb ratlles verdes de líder de la “Volta” tot i que en l’última etapa, coincidint amb els tradicional recorregut per Montjuïc, va haver de fer un últim esforç per respondre als atacs de Nairo Quintana i Adam Yates. Finalment, “Superman” López va estar acompanyat en el podi per Adam Yates (segon) i Egan Bernal (tercer).

La victòria a la “Volta” sobresurt dins la temporada 2019 de Miguel Ángel López, en la qual s’ha consolidat entre els grans valors joves del pilot internacional. El colombià també va imposar-se  al Tour de Colòmbia, a banda de signar una meritòria actuació al Giro (setè) i la Vuelta (cinquè), on l’any 2018 va pujar al podi.

La presència de “Superman” López a la “Volta” reflecteix la capacitat de la prova, inclosa dins del calendari de l’UCI Wold Tour, d’atreure a les grans estrelles del pilot internacional. Sense anar més lluny, l’edició del 2019 va comptar amb una excel·lent nòmina de corredors entre els quals també hi destacaven l’ex campió del món Alejandro Valverde, Egan Bernal, vencedor de l’últim Tour; Richard Carapaz, guanyador del Giro; Chris Froome, quatre vegades guanyador del Tour; Nairo Quintana; Adam i Simon Yates; Thibaut Pinot o Romain Bardet, entre molts altres.

De cara a l’edició 100 de la “Volta”, ja es coneixen algunes característiques del recorregut, com ara que Vallter 200 i Port Ainé seran els dos finals en alt. Calella tornarà a ser el punt de sortida i arribada de la primera jornada; Manresa i  Mataró seran arribades d’etapa, mentre que La Pobla de Segur i Tarragona seran punts de sortida. Durant les properes setmanes s’aniran desvetllant altres punts d’un recorregut atractiu tant per als corredors com per als aficionats al ciclisme.