Vallter 2000 i Port Ainé, l’alta muntanya de la “Volta” del centenari

19 de juliol 2019 - 11:00

La Volta Ciclista a Catalunya presenta novetats en el recorregut per a la seva edició centenària, que es disputarà del 23 al 29 de març de 2020. Les estacions d’esquí de Vallter 2000, ubicada al municipi de Setcases, i la de Port Ainé, al municipi de Rialp, marcaran bona part de les opcions del grans favorits.

L’espectacle a la muntanya de l’edició número 100 de la Volta està assegurat amb la presència de dos finals en alt molt exigents, com són les estacions d’esquí de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) de Vallter 2000 i de Port Ainé.

Vallter 2000 s’ha convertit en un port de referència a la “Volta”en els darrers anys. De fet, va ser un dels grans protagonistes de la darrera edició, amb victòria del corredor britànic Adam Yates. El ciclista d’Estats Units Tejay Van Garderen (2014) i el colombià Nairo Quintana (2013) també han aconseguit recentment victòries de prestigi en aquesta estació.

El suïs Tony Rominger (1992) i Juan Fernández (1986) completen l’historial de victòries en aquest port a la “Volta”.

L’estació de Vallter 2000, amb més de 40 anys d’activitat com a pista d’esquí, està realitzant una decidida aposta pel ciclisme, i recentment ha pintat els darrers onze girs amb noms de proves ciclistes de referència. El port té unes característiques dures, amb una distància superior als 11km, un desnivell mitjà del 7,6% i unes rampes màximes del 18%.

Per la seva banda, Port Ainé es visitarà per quarta vegada en la història de la “Volta”. L’eslovè Janez Brajkovic va estrenar el palmarès de l’estació amb un triomf l’any 2012, l’irlandès Daniel Martin ho va fer l’any 2013 – on va obtenir el triomf final a la classificació general de la “Volta”- i el tot terreny belga Thomas de Gendt hi va vèncer per darrera vegada (2016).

Quatre anys després, la ronda catalana tornarà a visitar Port Ainé, un port de 18,5km de distància, amb un desnivell mitjà de 6,8% i rampes màximes de fins el 15%. L’estació va ser inaugurada l’any 1986 i està envoltada pel Parc Natural de l’Alt Pirineu.

Amb l’anunci oficial dels finals en alt, la Volta Ciclista a Catalunya comença a definir-se per a la seva edició centenària, una xifra que en les proves per etapes només han aconseguit el Tour de França i el Giro d’Itàlia.

Fotografia: Adam Yates, vencedor en l'última ascens a Vallter 2000 en la 99a "Volta" (Arxiu Volta Catalunya).

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya