Estrena oficial del documental “VOLTA” a la Filmoteca de Catalunya

21 d’octubre 2020 - 11:47

El documental “VOLTA”, que commemora les 100 edicions de la Volta Ciclista a Catalunya, va ser estrenat oficialment ahir en un acte amb aforament reduït a la Filmoteca de Catalunya, on es va poder gaudir per primer cop d’aquesta cinta que mitjançant testimonis rellevants del món del ciclisme repassa la idiosincràsia d’aquest esport en general i de la Volta en particular.

Dirigit per Jon Herranz i Gerard Peris i produït per Namuss Films, el documental s’endinsa en les interioritats del ciclisme amb testimonis de ciclistes com Miguel Indurain, Chris Froome, Alejandro Valverde, Marino Lejarreta, Joaquim Rodríguez, Federico Martín Bahamontes... d’organitzadors com el director de la Volta Rubèn Peris o el director del Tour de França, Christian Prudhomme, de directors d’equips com Eusebio Unzué o José Miguel Echavarri o de periodistes especialitzats.

A l’acte van assistir el president de la Volta Ciclista a Catalunya, Rubèn Peris, el secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras, el diputat delegat d’Esports i regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, David Escudé, el diputat d’Esports de la Diputació de Girona, Jordi Masquef, entre d’altres autoritats destacades, així com el director de la Filmoteca de Catalunya, Esteve Riambau.

Riambau va moderar posteriorment un debat – col·loqui molt enriquidor amb els dos directors, Gerard Peris i Jon Herranz, que van poder contestar les preguntes del assistents.

Ambdós van coincidir en què l’objectiu de “VOLTA” no era fer un documental històric cronològic, sinó mirar d’arribar a un públic més universal i transcendir de la pròpia dinàmica de la cursa. “És el regal que fa la Volta Ciclista a Catalunya al món del ciclisme”, van coincidir.

El documental “VOLTA” està ara en converses amb diverses distribuïdores i canals de televisió per a la seva emissió en obert. Qualsevol novetat serà comunicada en els canals oficials de la Volta, que viurà finalment la seva edició 100 del 22 al 28 de març de 2021.

El president de la Volta Ciclista a Catalunya, Rubèn Peris, el secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras, el diputat delegat d’Esports i regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, David Escudé i el diputat d’Esports de la Diputació de Girona, Jordi Masquef

El director de la Filmoteca de Catalunya, Esteve Riambau, i els directors de "VOLTA", Gerard Peris i Jon Herranz.


Cartell promocional "VOLTA"

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya