La 100ª edició de la Volta es disputarà al març de 2021

27 d’abril 2020 - 11:10

La 100a edició de la Volta Ciclista a Catalunya es disputarà finalment la darrera setmana del mes de març de 2021. Després d’avaluar com ha quedat el calendari ciclista degut a la pandèmia del Covid-19, la Volta del centenari d’edicions no tindrà lloc aquest any 2020 per tal d’afrontar-la amb les màximes garanties el 2021.

“La prioritat absoluta ara és la lluita contra el Covid-19 i evitar la seva propagació. El calendari ciclista que ha fet oficial la UCI ha quedat reduït a pràcticament tres mesos, i el que tenim clar és que volem celebrar una 100a edició amb les màximes garanties i amb les millors figures mundials”, ha comentat el director general de la Volta, Rubèn Peris.

Tenint en compte que les competicions esportives amb gran afluència de públic a Catalunya no estaran permeses en els propers mesos, i amb un calendari on es preveu la disputa del Tour de França al mes de setembre, i posteriorment la celebració del Giro d’Itàlia i la Vuelta a Espanya, a banda de la disputa dels cinc Monuments i el Mundial de Ciclisme, les opcions per tal de celebrar la Volta de forma satisfactòria són molt limitades.

“Tenim claríssim que no volem fer la Volta a qualsevol preu. No tindria sentit fer-la coincidint amb el Tour, el Giro o la Vuelta, competint pels millors corredors i les audiències televisives. Tampoc ens plantegem fer-la en un format reduït de dies. Per això creiem que la opció més sensata i adient és fer-la en les nostres dates habituals l’any 2021”, ha confirmat.

“Hem de ser positius, i estem segurs que l’espera valdrà la pena. Tot i no fer-la aquest 2020, l’any vinent seguirà sent la Volta del centenari d’edicions, una efemèride molt especial, i una xifra que en les proves per etapes només han aconseguit el Tour de França i el Giro d’Itàlia”, ha afegit.

La Volta Ciclista a Catalunya vol agrair la comprensió per aquesta decisió a totes les parts implicades, especialment a les institucions com la Secretaria General de l’Esport i l’Agència Catalana de Turisme, així com les Diputacions i les poblacions que són escenari de sortida o arribada d’etapa, amb qui espera seguir comptant per a l’edició 100 de la cursa.

També vol agrair el suport dels patrocinadors, equips, corredors i molt especialment del públic, que haurà d’esperar més temps per poder veure una edició tan especial.

La Volta Ciclista a Catalunya, que va viure la seva primera edició l’any 1911, s’havia celebrat de forma ininterrompuda des de l’any 1939, just després de la Guerra Civil Espanyola. Ara haurà d’afrontar un petit parèntesi per tornar amb més força l’any 2021.

Sexta etapa de la Volta de Catalunya disputada entre Valls y Vila-seca  ganada por el ciclista Australiano Michael Mattews
Sexta etapa de la Volta de Catalunya disputada entre Valls y Vila-seca ganada por el ciclista Australiano Michael Mattews

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya