La Volta defineix els sis equips ProTeam convidats per a l’edició 100

19 de gener 2021 - 11:15

La Volta Ciclista a Catalunya ja té definits els sis equips de la categoria UCI ProTeam convidats a participar en la 100a edició de cursa, que es celebrarà del 22 al 28 de març de 2021. Són l’Alpecin-Fenix (Bèlgica), el Rally Cycling (Estats Units), el Gazprom-RusVelo (Rússia), l’Arkea-Samsic (França), el Kern Pharma i el Fundación Euskadi.

A aquests sis equips s’hi afegiran els 19 de la màxima categoria, els UCI WorldTeam, per tal de formar un pilot que tornarà a reunir els millors ciclistes del món a les carreteres catalanes.

Els sis equips ProTeam presents a l’edició 100 de la Volta disposen de bons arguments per afegir competitivitat a una edició tan especial per a la cursa. En les seves files hi ha corredors tan destacats com Nairo Quintana, guanyador de la Volta del 2016, i que ara és un dels líders de l’Arkea-Samsic.

També destaquen els noms propis del Gazprom-RusVelo, començant per Ilnur Zakarin, que acredita un palmarès notable, amb triomfs d’etapa al Tour de França (2016), el Giro d’Itàlia (2015 i 2019) i un podi a la general de la Vuelta a Espanya (tercer el 2017). El conjunt rus també compte amb el txec Roman Kreuziger, vencedor d’una Volta a Suïssa (2008), un Tour de Romandia (2009) o l’Amstel Gold Race (2013).

Pel que fa al Kern Pharma disposa d’una destacada representació de fins a cinc corredors catalans a les seves files, com ara Roger Adrià, que l’any passat, coincidint amb el seu debut com a professional, ja va deixar molt bones impressions sobre la carretera.

El Rally Cycling nord-americà també té una relació especial amb Catalunya, ja que té la seva base europea a Girona. De la seva nòmina de ciclistes sobresurt Ben King, guanyador de dues etapes de la Vuelta 2018 i fitxatge estrella de l’equip per aquest 2021.

També té una plaça per a l’edició 100 de la Volta el Fundación Euskadi, una formació que ha recuperat la gran tradició del ciclisme basc.

Per útim, l’Alpecin-Fenix tindrà l’oportunitat de competir a la Volta per la seva condició de millor equip UCI ProTeam del 2020.

Amb la definició de tots els equips participants en la Volta, la cursa avança cap a la celebració d’una edició tan històrica com la 100. L’atractiu i variat recorregut, així com la presència de l’elit del ciclisme mundial, asseguren una setmana d’emocions fortes a les carreteres catalanes.

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya