La Volta manté el seu recorregut per a l’edició 100

30 de desembre 2020 - 15:30

La Volta Ciclista a Catalunya anuncia que per a la seva edició número 100, que finalment es disputarà del 22 al 28 de març de 2021 després de l’ajornament forçós degut a la pandèmia l’any 2020, mantindrà l’atractiu i exigent recorregut que tenia previst, després de la confirmació de tots els municipis implicats.

La Volta s’iniciarà a Calella, i ja en la segona etapa viurà un de les grans novetats previstes per aquesta edició, una contrarellotge a Banyoles que marcarà les primeres diferències entre els favorits. La tercera i quarta etapa es viuran les arribades d’alta muntanya, a les estacions d’esquí de Vallter 2000 i de Port Ainé, amb sortida al Canal Olímpic de Catalunya i a Ripoll, respectivament.

En la cinquena etapa, i amb la lluita en la general ben encaminada, la Pobla de Segur donarà la sortida en una etapa que finalitzarà a Manresa amb Montserrat com a gran escenari, mentre que en la sisena etapa es viurà una de les jornades més llargues amb inici a Tarragona i final a Mataró.

El gran final serà com sempre a Barcelona, en un circuit de Montjuïc que reviurà la mítica i clàssica pujada al Castell, i que podrà acabar de decidir una Volta Ciclista a Catalunya que òbviament s’haurà d’adaptar als protocols sanitaris vigents.

Els detalls de quilometratges, ports de muntanya i esprints intermedis de cada una de les etapes s’anunciaran en les properes setmanes, en una Volta Ciclista a Catalunya on novament tornarà a participar l’elit del ciclisme mundial.

“Estem molt satisfets de la resposta de tots i cadascuns dels inicis i finals d’etapa de la Volta. Tots ells han volgut mantenir la seva vinculació amb la Volta en aquesta edició tan important, i l’arribada de la cursa serà un gran espectacle, especialment televisiu, en una època en la que tots necessitem bones notícies”, ha manifestat el director general de la cursa, Rubèn Peris.

Per altra banda, la Volta Ciclista a Catalunya ha pres bona nota de tots els protocols sanitaris dels estaments ciclistes implicats i de les autoritats sanitàries, i s’adaptarà a la situació que correspongui i sigui necessària durant el proper mes de març.

L’organització farà un gran esforç per incrementar les mesures sanitàries, el personal de control d’accessos, els muntatges en zones de sortida i arribada, i per adaptar-se a tots els protocols en els allotjaments de tot els actors implicats en la prova.

“Aquesta atípica temporada de 2020 vam poder veure com es celebrava amb èxit grans proves ciclistes. Hem après molt de com fer les coses adequadament, i destinarem molts esforços i inversió a que tothom visqui una prova segura i adaptada al moment de les dates de celebració de l’esdeveniment. Hem de garantir la seguretat sanitària als propis corredors, al personal dels equips, a l’organització i en el cas de que pugui ser possible, als aficionats”, ha declarat Rubèn Peris.

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya