De Berhane a De Gendt; coneix els sis vencedors dels esprints especials ‘edició 100’

20 d’abril 2021 - 11:35

Una de les novetats per commemorar l’edició 100 de la Volta Ciclista a Catalunya va ser la disputa d’un esprint especial coincidint amb el pas pel quilòmetre 100 de cada etapa, batejat cadascun amb el nom d’un d’aquests sis corredor històrics de la prova: Sebastià Masdeu, Mariano Cañardo, Miquel Poblet, Joaquín Galera, Miguel Indurain i Alejandro Valverde.

A banda de la bonificació de 3 segons, el vencedor d’aquests esprints especials van rebre un trofeu en finalitzar cada etapa. El primer va estar dedicat a Alejandro Valverde (tres cops vencedor de la Volta) i se’l va adjudicar l’eritreu Natnael Berhane (Cofidis) a Calella.

Reinardt Janse Van Rensburg (Qhubeka ASSOS) va ser el guanyador de l’especial edició 100 de la tercera etapa (Canal Olímpic de Catalunya – Vallter 2000), dedicat a Joaquín Galera, el corredor amb més premis de la muntanya de la Volta (5).

En l’exigent quarta etapa, entre Ripoll i l’estació de Port Ainé, l’esprint especial va homenatjar Miguel Indurain (tres cops vencedor de la Volta), i va resoldre’s a favor de l’andalús ‘Juanpe’ López (Trek Segafredo).

L’holandès Thymen Arensman (Team DSM) va agafar el testimoni en la cinquena etapa (La Pobla de Segur - Manresa), amb un esprint ‘edició 100’ dedicat al mític Mariano Cañardo, que manté el rècord de triomfs absoluts a la Volta amb set.

En la sisena etapa, amb el recorregut entre Tarragona i Mataró, l’esprint commemoratiu va coincidir amb el pas pel port d’Ullastrell i el primer a traspassar-lo va ser el rus Dimitrii Strakhov (Gazprom). En aquella ocasió, va estar dedicat a Sebastià Masdeu, vencedor de la primera edició de la Volta, l’any 1911.

Per últim, Thomas de Gendt  (Lotto Soudal) va imposar-se en l’últim esprint ‘edició 100’, que va homenatjar Miquel Poblet, que manté el rècord de triomfs d’etapa de la Volta (33). A més, el carismàtic corredor belga va arrodonir la setena i última jornada de cursa fent-se amb un gran triomf d’etapa, escapant-se de Matej Mohoric (Bahrain Victorius) en les rampes del circuit de la muntanya de Montjuïc.

Tots sis vencedors dels esprints ‘edició 100’ van completar una Volta molt especial, que també va servir per retre homenatge als grans ciclistes que han deixat la seva petjada en la llarga història de la prova.

FOTOGRAFIES: Volta Ciclista a Catalunya (Namuss Films)