La reVolta pren forma: 97 km, dos ports i un centenar de corredores

30 d’abril 2021 - 10:50

Quan falta un mes per a la celebració de la segona edició de la reVolta, la cursa de fèmines de la Volta Ciclista a Catalunya, ja es coneixen algunes de les principals característiques de la prova que tindrà el seu punt neuràlgic situat a Sant Cugat. El pròxim 30 de maig la ciutat vallesana serà el punt de sortida i arribada d'un recorregut de 97 km i que transcorrerà per les comarques del Vallès Occidental, el Baix Llobregat, l'Anoia i l'Alt Penedès.

Les gestions de les últimes setmanes permeten preveure la participació d'un centenar de corredores d'equips estatals i estrangers, que hauran de fer front a una ruta exigent. de 97 km amb sortida i arribada a Sant Cugat. Aquesta inclou els ports de l'Alt de Capçuda (3a categoria) i l'Alt de la Creu d'Aragall (1a Categoria), aquest últim amb un desnivell mitjà del 6,5% i algun tram que arriba al 13%. Una vegada coronat, quedaran uns 30 km per a la línia d'arribada, situada a l'avinguda del Pla del Vinyet de la ciutat vallesana.

La configuració d'un circuit de nivell és un dels elements que reflecteixen la voluntat de dotar a la reVolta d'un major pes dins del calendari del ciclisme femení. En aquest sentit, si la primera edició (2018) es va disputar coincidint amb l'última etapa de la Volta compartint la part del circuit de la muntanya de Montjuïc, aquesta segona edició compta amb data pròpia.

Durant les pròximes setmanes s'aniran perfilant la llista d'equips i corredores participants, així com accions de promoció d'una prova que situa la Volta Ciclista a Catalunya entre les grans entitats del ciclisme que també organitzen una cursa de cetegoria femenina, com ara el Tour de França, el Giro d'Itàlia o La Vuelta a Espanya. Ho ha impulsat el suport mostrat per l'Ajuntament de Sant Cugat, que ha revalidat el seu compromís amb la cursa i l'esport femení després de l'obligada suspensió de fa un any, a causa de la Covid-19. Precisament, la reVolta seguirà els protocols sanitaris que ja s'han establert en altres curses durant els darrers mesos dins del context de pandèmia.

 

Foto: Imatge de la 1a edició de la reVolta, celebrada al 2018 / Volta Ciclista a Catalunya (Namuss Films) 

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya