L’edició 100 de la Volta serà la més global amb difusió a 190 països

13 de març 2021 - 11:23

La 100a edició de la Volta Ciclista a Catalunya, que comença el proper 22 de març des de Calella, tindrà una extraordinària cobertura mediàtica que permetrà que el seguiment de la cursa per part dels aficionats al ciclisme i a l’esport en general sigui global.

De fet, les imatges de la prova arribaran a 190 territoris dels cinc continents mitjançant 26 difusors internacionals. Unes dades que reflecteixen la gran dimensió de la Volta, que un any més comptarà amb la presencia de l’elit del ciclisme mundial.  

La cobertura de la Volta per part d’operadors televisiu d’abast global permetrà que les imatges de cada una de les set etapes de la cursa arribin als cinc continents, segons el mapa de difusió televisiva d’ASO, l’empresa que comercialitza els drets televisius de la Volta. Enguany també es comptarà amb la cobertura televisiva de quatre agències d’abast mundial: AFP TV, Reuters, EVS i SNTV.

La retransmissió en territori estatal anirà a càrrec d’Esport3, Teledeporte, Eurosport i Eitb, i com a dada important cal destacar que la connexió de les televisions amb drets d’emissió s’eleva fins a les dues hores diàries en cada etapa perquè ningú es perdi cap detall de la cursa.

Eurosport a tota Europa, Claro Sports a Llatinoamèrica, NBC Sports als Estats Units, Zhibo TV a la Xina o SBS a Austràlia seran alguns dels difusors que emetran imatges en directe (o en diferit, segons horari) de la Volta del centenari d’edicions.

D’aquesta manera, la Volta assoleix un dels objectiu marcats dins de l’actual context de pandèmia: potenciar la seva cobertura mediàtica per compensar les restriccions de públic. En aquest sentit, i seguint el protocol consensuat amb les autoritats sanitàries, les zones de sortida i d’arribada estaran delimitades per tanques i el públic no hi podrà accedir per tal d’evitar aglomeracions i preservar la bombolla de cursa.

“Érem conscients que aquest any havíem de ser restrictius pel que fa a la presència de públic a les sortides i arribades, seguint l’exemple d’altres curses. Per això estem molt satisfets de tenir un any més una magnífica repercussió televisiva, fins el punt d’abastar els cinc continents”, ha destacat Rubèn Peris, director general de la Volta. Cal recordar que en l’edició del 2019 es va arribar a gairebé 17 milions d’espectadors únics només per televisió, a banda de generar 2.100 notícies només en mitjans de comunicació de l’Estat. 

Més enllà de la vessant esportiva, l’amplia difusió mediàtica també suposa una immillorable plataforma per promocionar la riquesa paisatgística i monumental de Catalunya al món. En aquest sentit, el variat recorregut d’enguany, amb tot tipus de perfils, permetrà transmetre la diversitat del territori català.

A més, s’hi inclou el pas per espais tan representatius com la muntanya de Montserrat, el Circuit de Barcelona-Catalunya i el tradicional final a Barcelona, amb la zona de Montjuïc com a escenari.   

Després de l’obligat ajornament del 2020 a causa de la pandèmia, enguany la Volta torna a roda per les carreteres catalanes entre les 22 i el 28 de març. Per a una edició tan especial com la 100, s’ha preparat un recorregut molt atractiu i exigent, amb etapes de mitja i alta muntanya, dos finals en alt o una contrarellotge, que propicia una emocionant lluita pel triomf. Richard Carapaz, Chris Froome, Alejandro Valverde, Marc Hirschi, Enric Mas o els catalans Marc Soler i David de la Cruz són només alguns dels noms propis que han confirmat la presència en una Volta d’abast global.   

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya