Kaden Groves guanya a Perpinyà i Jonas Iversby Hvideberg assalta el liderat de la Volta

22 de març 2022 - 19:51

(Perpinyà, 22-03-2022).- Kaden Groves (Team BikeExchange-Jayco) ha estat el guanyador de la segona etapa de la Volta Ciclista a Catalunya 2022, disputada aquest dimarts entre L’Escala i Perpinyà. El noruec Jonas Iversby Hvideberg (Team DSM) s’ha situat líder de la classificació general després d’obtenir bonificacions en els dos esprints intermedis de l’etapa.  

La segona etapa de la Volta a Catalunya es presentava amb novetats a l’inici i l’arribada. El gran grup arrencava el segon dia de competició a L’Escala, una seu inèdita a la Volta, i l’etapa els portaria fins a la meta de Perpinyà 67 anys després que la cursa hi arribés per última vegada. Després de la pluja de la primera etapa, el temps ha donat un descans als corredors i el sol ha pres el protagonisme en la segona jornada.  

En els primers quilòmetres d’etapa s’ha format l’escapada del dia protagonitzada per Jonas Iversy Hvideberg (Team DSM), que ja havia atacat a la primera etapa i s’havia situat líder de la muntanya i de la classificació de joves; Joan Bou (Euskaltel-Euskadi), i l’olotí Adrià Moreno (Burgos-BH). Team BikeExchange-Jayco, amb el líder Michael Matthews, ha estat l’equip que ha agafat les regnes del gran grup durant la primera meitat d’etapa i l’avantatge dels escapats s’ha mantingut al voltant dels 5 minuts.  

Bahrain-Victorious s’ha sumat a la persecució dels escapats en una segona part de l’etapa marcada per les caigudes: Andrea Bagioli (Quick-Step Alpha Vinyl Team), Iván Ramiro Sosa (Movistar Team), Marc Soler (UAE Team) o Roger Adrià (Equipo Kern Pharma) han estat alguns dels favorits que s’han vist afectats. A més, l’australià Richie Porte (INEOS Grenadiers), ha hagut d’abandonar després de rodar durant tota l’etapa a la cua del gran grup.  

Els tres corredors escapats han passat al capdavant els tres ports de muntanya de l’etapa i els dos esprints intermedis, situats a Port de la Selva i Llançà. Això ha permès al noruec Jonas Iversby Hvideberg bonificar cinc segons que, al final del dia, l’han situat com a líder de la classificació general. A més, amb els punts que ha aconseguit també s’ha situat líder de la regularitat i ha mantingut el liderat de la muntanya. El català Adrià Moreno, per la seva banda, ha guanyat el premi a corredor més combatiu de l’etapa.  

El gran grup ha caçat els tres escapats a 25 quilòmetres de meta i el ritme ja ha estat frenètic fins a Perpinyà. Carlos Rodríguez (INEOS Grenadiers), amb problemes mecànics, i Simon Yates (Team BikeExchange-Jayco), afectat per una caiguda, han perdut contacte amb la resta de favorits i els ventalls provocats pel vent i l’alt ritme han creat un tall en el gran grup.   Menys de 50 corredors han aguantat en el grup que s’ha jugat la victòria pels carrers de Perpinyà. Michael Matthews, que havia guanyat la primera etapa i lluïa el mallot de líder, ha fet el llançament per al seu company Kaden Groves, que ha superat a Phil Bauhaus (Bahrain-Victorious) en un final ajustat i ha aconseguit la seva primera victòria en el World Tour.  

Aquest dimecres, la Volta a Catalunya prendrà la sortida de la tercera etapa des de Perpinyà i els 161 quilòmetres de recorregut portaran els corredors fins al primer final en alt d’aquesta edició, a La Molina. La darrera visita de la Volta a l’estació d’esquí va acabar amb victòria de Miguel Ángel López, que també va acabar guanyant la classificació general.

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya