La 3ª reVolta tornarà a brillar a Sant Cugat el 29 de maig

10 de maig 2022 - 18:41

Presentació de la reVolta 2022
Presentació de la reVolta 2022 © Volta a Cataluya

(Sant Cugat del Vallès, 10-05-2022).- Sant Cugat del Vallès tornarà a ser el pròxim diumenge 29 de maig l’epicentre del ciclisme femení amb la disputa de 3ª edició de la reVolta, la prova femenina organitzada per la Volta Ciclista a Catalunya Associació Esportiva, que per segon any consecutiu compta amb el suport de l’Ajuntament de Sant Cugat per continuar consolidant un esdeveniment que tornarà a gaudir de la participació de diversos equips del pilot internacional.

L’equip francès Cofidis, estructura de llarga trajectòria en el ciclisme internacional que ha començat amb força aquest 2022 la seva aposta pel ciclisme femení, serà un dels grans atractius de la cursa, que un any més comptarà amb la participació de diversos equips de categoria internacional UCI Continental. Entre ells, hi destaca un any més el Massi-Tactic, l’única estructura catalana en l’elit internacional, que segueix fent passos endavant i encara amb ambició la reVolta després del 4t lloc de la catalana Mireia Benito a la darrera edició.

Així s’ha anunciat aquest dimarts 10 de maig a la presentació oficial de la prova, celebrada al Claustre del Monestir de Sant Cugat amb la participació de l’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès Mireia Ingla, el president de la Volta a Catalunya Rubèn Peris, la secretària general de l’Esport Anna Caula, el president de la Federació Catalana de Ciclisme Joaquim Vilaplana i la ciclista del Massi-Tactic, Martina Moreno.

Gràcies a la confiança de l’Ajuntament de Sant Cugat en la prova hem pogut consolidar la reVolta amb una identitat i seu pròpia, amb un recorregut exigent i atractiu que l’any passat ens va oferir un gran espectacle. Com a organització, continuem apostant per fer créixer aquesta cursa i situar el ciclisme femení al lloc on es mereix, i amb la reVolta tenim una gran oportunitat per fer-ho”, ha apuntat el president de la Volta a Catalunya, Rubèn Peris.

L’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mireia Ingla, ha apuntat que: “Per Sant Cugat és un orgull poder acollir la 3a edició de la ReVolta. Som una ciutat amb un teixit esportiu molt gran i divers, i que fa una particular aposta per l’esport femení. Per això volem lligar el nom de Sant Cugat a aquest projecte tan reivindicatiu de l’àmbit del ciclisme i confiem que el nostre vincle pugui durar molts anys més”.

Anna Caula, secretària general de l’Esport, ha posat en valor la reVolta com a creadora de referents en l’esport femení: "Cal visibilitzar, generar referents i trencar estereotips per seguir potenciant l'esport femení. Veiem durant tot l'any esdeveniments de nivell mundial a Catalunya i no ens aturem".

Joaquim Vilaplana, president de la Federació Catalana de Ciclisme, ha recordat també l’important treball des de la base per seguir potenciant el ciclisme femení: “D’aquí dos o tres anys es notarà un veritable pas endavant perquè des de la base es ve apretant i molt fort. Tenir un equip del nivell del Massi-Tactic també crea un important referent per demostrar que el ciclisme català pot i ha d’estar a l’elit”.  

Per la seva banda, Martina Moreno, ciclista de l’equip Massi-Tactic, ha destacat el recorregut de la prova: "El recorregut dona oportunitat tant a les ciclistes més rodadores com escaladores, així que podrem mostrar com correm com a equip i el sacrifici de moltes corredores per una. Depèn de com es desenvolupi la cursa tothom pot tenir la seva oportunitat, i com a equip anirem a per totes", ha destacat.

A banda de Cofidis i Massi-Tactic, el nivell esportiu de la prova estarà assegurat amb la presència d’altres equips internacionals UCI de l’estat espanyol com el Team-Farto BTC gallec i ciclistes d’altres equips com el Río Miera-Cantabria Deporte, l’Eneicat-RBH Global o el Bepink italià. Altres equips nacionals com el català Catema.cat, Zaaf Pro Cycling, les gallegues del Kiwi Atlántico-Louriña i ciclistes dels equips catalans Genesis, Tot-net Terrassa i Costa Brava Mediterranean Foods tampoc es perdran una cita que serà puntuable pel calendari de la Copa Catalana de fèmines.

Un any més, entre el nombrós grup de participants que s’esperen a la reVolta hi haurà presència internacional amb equips de França, Portugal i Colòmbia. A més de l’equip Cofidis, tornaran a ser a la cursa les franceses del Groupe Abadie-Le Boulou, amb una important presència de ciclistes catalanes, hi serà l’equip portuguès Vélo Performance, dominador l’any passat de la primera edició de la Volta a Portugal, i també aportarà potencial escalador a la cursa l’equip colombià San Mateo Procycling, present també en les darreres cites del calendari català. Un pilot internacional que es podria completar encara algun la presència d’algun altre equip, ja que les inscripcions segueixen obertes fins a la setmana abans de la cursa.

La reVolta repetirà per la seva 3ª edició el recorregut que tan bon resultat va oferir el darrer 2021, amb 97,1 quilòmetres de recorregut amb sortida i arribada a l’Avinguda Pla de Vinyet de Sant Cugat del Vallès que posarà a prova les participants. Els ports puntuables de l’Alt de Capçuda (tercera categoria) i l’Alt de la Creu de l’Aragall (primera categoria), aquest últim coronat a uns 30 quilòmetres de la línia d’arribada, faran la selecció en un recorregut que transcorre per les comarques del Vallès Occidental, el Baix Llobregat, l’Anoia i l’Alt Penedès.

La vencedora d’aquesta 3ª edició de la reVolta prendrà el relleu de la ciclista noruega Katrine Aalerud (Movistar Team), vencedora l’any passat a Sant Cugat en un emocionant esprint, i de la nord-americana Lauren Stephens, que es va endur la victòria a l’edició inaugural de la prova celebrada l’any 2018 en el marc de la prova masculina al circuit de Montjuïc, a Barcelona.  

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya