S’inaugura a Barcelona la plaça de la Volta Ciclista a Catalunya

2 d’abril 2022 - 12:30

(02-04-2022).- El migdia d’aquest dissabte 2 d’abril s’ha celebrat l’acte d’inauguració de la plaça de la Volta Ciclista a Catalunya, que portarà el nom de la centenària prova esportiva. Una setmana després de la disputa de la 101a edició de la cursa ciclista, s’ha inaugurat l’espai, que ret homenatge a una entitat molt arrelada al Districte de Sants-Montjuïc.

L’espai comprès entre el nou carrer de Dolors Batlle (antic carrer d’Enric Bargés) i el carrer de Numància, a continuació del carrer de Puiggarí, portarà a partir d’ara el nom de plaça de la Volta Ciclista a Catalunya. Així s’ha fet oficial en l’acte d’inauguració celebrat aquest dissabte 2 d’abril, en un acte en què hi han participat Rubèn Peris, president de la Volta Ciclista a Catalunya Associació Esportiva, Neus Munté, presidenta del Consell Municipal del Districte de Sants-Montjuïc, i Marc Serra, conseller municipal del Districte de Sants-Montjuïc.

Tot just una setmana després d’haver celebrat amb èxit la 101a edició de la cursa, disputada entre els recents dies 21 i 27 de març amb victòria per al jove ciclista colombià Sergio Higuita, s’ha celebrat l’acte d’inauguració de la plaça de la Volta Ciclista a Catalunya, tal com va ser aprovat plenari del Districte de Sants-Montjuïc.

L’espai ret homenatge a la històrica prova esportiva, disputada des de l’any 1911 i organitzada durant molts anys per la Unió Esportiva Sants. Des del 2007, és la Volta Ciclista a Catalunya Associació Esportiva l’organitzadora de la prova, mantenint intacte el seu arrelament al barri Sants. Un any més la Volta, que reuneix els millors equips ciclistes del món, va tancar la setmana amb una emocionant etapa que es resolia amb sis pujades a l’Alt del Castell de Montjuïc.

“Per a la Volta Ciclista a Catalunya, és un gran orgull poder inaugurar aquest espai i veure el nom de la Volta lligat d’aquesta manera a la vida de Barcelona i al barri de Sants. En les 101 edicions que portem viscudes de la Volta, Barcelona ha estat la protagonista principal en la immensa majoria d’elles. Aquests carrers han vist pedalar i guanyar a moltes de les grans estrelles de la història d’aquest esport i els nostres veïns i veïnes han pogut vibrar i viure-ho de ben a prop, generant records i vinculacions que formen ja part de l’imaginari col·lectiu”, ha explicat en l’acte el president de la Volta a Catalunya, Rubèn Peris.

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya