Ciccone pot amb Roglic i Evenepoel a Vallter

21 de març 2023 - 18:26 [GMT + 1]

Giulio Ciccone (Trek-Segafredo) ha estat aquest dimarts 21 de març el vencedor de la segona etapa de la Volta a Catalunya 2023, la primera de les tres arribades en altura de l’edició amb un recorregut de 165,4 quilòmetres entre Mataró i Vallter. L’escalador italià s’ha endut la victòria per davant del líder de la Volta Primoz Roglic (Team Jumbo Visma) i del campió del món Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step), que es mantenen al capdavant de la classificació general després del seu primer duel en l’etapa inicial.

Best of stage 2 - Volta a Catalunya 2023

La primera de les tres arribades en altura d’aquesta 102a Volta Ciclista a Catalunya no s’ha fet esperar, i ha permès veure ja en la segona etapa a tots els grans favorits en acció en un final d’etapa d’entitat com és l’arribada a l’estació d’esquí de Vallter. Un gran espectacle als 2.135 metres de l’estació d’esquí ripollenca –el punt més alt d’aquesta Volta– després de l’estrena explosiva viscuda el dia anterior a Sant Feliu de Guíxols.

Els ciclistes Simon Carr, Simone Petilli, Xabier Mikel Azparren, Julen Amezqueta, Ewan Costiou, Christopher Juul-Jensen, Vadim Pronskiy i Francisco Galván (Equipo Kern Pharma), designat el més combatiu de la jornada, ha format l’escapada del dia. Han passat junts el Coll de Coubet (1a categoria) fins a arribar amb 2 minuts d’avantatge sobre el pilot al peu del port final de Vallter, on tot estava per decidir.

L’ascens a Vallter ha començat amb el fort ritme de l’equip Bahrain Victorious, que ha eliminat a noms il·lustres com Egan Bernal (Ineos Greandiers) i Richard Carapaz (EF Education-EasyPost), demostrant la falta de ritme amb què han arribat a la Volta respecte als seus principals rivals. El campió colombià Esteban Chaves (EF Education-EasyPost) ha realitzat l’atac més convincent en els últims quilòmetres, arribant a tenir més de mig minut respecte al grup del líder Primoz Roglic, però finalment, Mikel Landa (Bahrain Victorious) ha fet valer el treball del seu equip amb un atac que ha acabat d’encendre els ànims dels grans favorits i ha apropat a Chaves.

El campió del món Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step) ha assumit responsabilitats en primera persona per atrapar definitivament a Chaves i trencar el grup dels favorits, deixant al capdavant un grup format per ell mateix, Primoz Roglic i un Giulio Ciccone (Trek-Segafredo) que ha estat capaç d’alçar-se amb la victòria d’etapa per davant dels dos grans favorits d’aquesta Volta, que continuen comandant la classificació general. Gràcies a les bonificacions, Roglic és líder de la Volta a Catalunya per segon dia, amb Evenepoel i el mateix Ciccone a tan sols sis segons.

Les etapes de muntanya dels Pirineus no han acabat en aquesta Volta a Catalunya 2023, que aquest dimecres 22 de març viurà en la seva tercera etapa un veritable repte d’alta muntanya. Seran 180,6 quilòmetres amb sortida des d’Olot que faran afrontar els ciclistes els ports del Coll de Coubet (1a categoria) i el Coll de la Creueta (categoria especial) abans de l’arribada a l’estació d’esquí de La Molina (1a categoria).

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya