Kaden Groves alça els braços un any després a Sabadell

23 de març 2023 - 23:39 [GMT + 1]

Kaden Groves (Alpecin-Deceuninck) ha estat el guanyador de la 4a etapa de la Volta a Catalunya 2023, una jornada de 188,2 quilòmetres amb sortida a Llívia i arribada a Sabadell. L’australià, que en la passada edició ja havia estat el més ràpid en una altra arribada massiva de la Volta a Perpinyà, s’ha imposat per davant Bryan Coquard i Corbin Strong en la jornada prèvia a l’arribada a Lo Port, a la que el líder Primoz Roglic (Team Jumbo-Visma) i Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step) hi arriben empatats a temps.

La localitat de Llívia ha acollit la sortida de la quarta etapa de la Volta a Catalunya, la més llarga d’aquesta edició. Els 188,2 quilòmetres de recorregut portarien els corredors per les rampes de La Molina (1a categoria), l’Alt del Collet de Sant Agustí (3a categoria) i el Coll de Lligabosses (3a categoria) abans d’arribar a Sabadell, que acolliria el final d’etapa.

Els primers quilòmetres del recorregut han estat marcats pels constants atacs buscant una escapada molt disputada. No ha estat fins passats els primers 40 quilòmetres d’etapa, i ja en el descens de la Collada de Tosses, quan s’ha format un grup capdavanter que seria el protagonista de la jornada. El sabadellenc David de la Cruz (Astana Qazaqstan Team) ha volgut buscar la victòria a casa i ha format part de l’escapada del dia juntament amb Roger Adrià (Equipo Kern Pharma), Nans Peters (AG2R Citroën Team), Christopher Juul-Jensen (Team Jayco-AlUla) i Torstein Traen (Uno-X Pro Cycling).

Diversos equips han col·laborat al gran grup per donar caça a un quintet capdavanter que ha arribat a rodar amb tres minuts d’avantatge. La carreteres estretes i revirades de la segona meitat d’etapa, amb constant puja i baixa, han complicat la persecució i no ha estat fins a quatre quilòmetres de meta, ja a l’entrada de Sabadell, quan la carrera s’ha reagrupat.

Alpecin-Deceuninck, amb un dels màxims favorits a la victòria a les seves files, ha pres el control de l’últim quilòmetre i li ha fet un llançament de molt nivell a Kaden Groves, que s’ha acabat adjudicant la victòria d’etapa per davant de Bryan Coquard (Cofidis) i Corbin Strong (Israel – Premier Tech). El velocista australià ha alçat els braços per segona edició consecutiva a la Volta a Catalunya, després de la victòria que va aconseguir ara fa un any a Perpinyà.

Primoz Roglic (Jumbo-Visma) ha mantingut el liderat amb el mateix temps que Remco Evenepoel (Soudal – Quick Step), en una etapa que no ha marcat diferències a la classificació general. A la classificació de la muntanya, el francès Guillaume Martin (Cofidis) ha aconseguit puntuar en el primer port de la jornada i s’ha col·locat com a nou líder.

La carrera es prepara ara per a un nou final en alt en la jornada de divendres, en una etapa que transcorrerà íntegrament per les Terres de l’Ebre. La sortida serà a Tortosa, una localitat històricament molt vinculada a la Volta, sent sortida o arribada d’etapa fins a 68 vegades i veient guanyar grans noms com Mariano Cañardo, Miquel Poblet, Federico Martín Bahamontes, Sean Kelly o Mario Cipollini. Les rampes de Lo Port decidiran el guanyador d’etapa en una pujada que es farà per quarta vegada a la història de la Volta. Fins ara hi han guanyat Alirio Chizabas (1985), Lucho Herrera (1991) i Alejandro Valverde (2017).

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya