La reVolta es prepara per a la seva edició més internacional

27 d’abril 2023 - 20:26 [GMT + 2]

La defensora del títol, l’alemanya Clara Koppenburg (Cofidis), encapçala la participació de la 4a edició de la reVolta, la prova femenina de la Volta Ciclista a Catalunya, que aquest dissabte 29 d’abril disputarà la seva primera edició en el calendari internacional UCI amb Sant Cugat del Vallès com a seu per tercer any consecutiu. La cursa comptarà amb catorze equips participants, que donaran forma a un pilot internacional amb ciclistes de més de trenta nacionalitats diferents i noms importants com el de la campiona olímpica Anna Kiesenhofer (Israel Premier Tech-Roland).

Vencedora de la darrera edició de la reVolta, Clara Koppenburg (Cofidis) defensarà el seu dorsal 1 davant d’un pilot amb més equips internacionals que mai gràcies al seu ascens a la categoria UCI 1.1 L’alemanya de 27 anys, una de les escaladores de referència en el ciclisme mundial, buscarà la seva segona victòria davant d’un pilot de més de 90 ciclistes en el qual hi haurà representades fins a 33 nacionalitats. Una cursa que promet apropar l’espectacle del millor ciclisme femení internacional i que aquest any es podrà seguir en directe per televisió.

La representació dels equips UCI World Team anirà a càrrec de l’Israel Premier Tech-Roland, que prendrà part de la reVolta amb un equip liderat per la vigent campiona olímpica, l’austríaca Anna Kiesenhofer, i la britànica Claire Steels. Però no seran els únics noms que buscaran prendre el relleu de Koppenburg en l’exigent recorregut d’aquesta 4a edició de la reVolta, on hi participaran deu equips UCI Continental Team, la selecció catalana, la selecció de Xipre i l’equip portuguès Maiatos. Justament l’equip xipriota alinearà a un dels altres noms destacats de la cursa, la veterana Antri Christoforou, ciclista de l’equip de primera divisió Human Powered Health i vencedora l’any passat d’una cursa de prestigi com La Classique Morbihan.

Per la seva banda, la cursa comptarà amb equips UCI Continental com el català Massi-Tactic, habituals protagonistes de la reVolta que porten com a referència la jove canadenca Adèle Normand, el BTC City Ljubljana-Scott de la veterana eslovena Urska Pintar, l’internacional equip alemany Canyon/SRAM Generation, el noruec Team Coop-Hitec Products, un Zaaf Cycling Team que compta amb noms que han fet un gran inici de temporada com la txeca Nikola Noskova i l’australiana Danielle De Francesco, el Farto-BTC gallec amb la mexicana Ariadna Gutiérrez, 4a classificada de la passada edició, el potent equip basc del Laboral Kutxa-Fundación Euskadi amb la campiona d’Espanya sub23 Iurani Blanco o la gran escaladora Eider Merino i els equips francesos Stade Rochelais Charente-Maritime, participants la passada edició del Tour de França, i el Team Groupe Abadie.

Una prova més internacional que mai: 33 nacionalitats
Així doncs, la reVolta destacarà per la seva participació internacional, amb un pilot de 33 nacionalitats on hi haurà ciclistes d’Espanya, Alemanya, França, Austràlia, Canadà, Rússia, Portugal, Hongria, Polònia, Gran Bretanya, Àustria, Estats Units, Israel, Ucraïna, Eslovènia, Jamaica, Paraguai, Ruanda, Algèria, Noruega, Nova Zelanda, Sud-àfrica, República Txeca, Itàlia, Mèxic, Iran, Letònia, Bèlgica, Dinamarca, Xipre, Veneçuela, Uruguai i República Dominicana. Una xifra que dona mostra de la projecció internacional d’una cursa que enguany es consolida definitivament en el cada cop més poblat calendari del ciclisme femení internacional.

La 4a edició de la reVolta compta amb un recorregut de 126,9 quilòmetres amb sortida i arribada a Sant Cugat del Vallès, incloent-hi tres ports de muntanya: el Coll de Castellbisbal (2a categoria) i el Port d’Ullastrell (1a categoria) en el primer terç de cursa, i l’ascens decisiu a l’Alt de la Creu d’Aragall (1a categoria), coronat a menys de 30 quilòmetres de la línia de meta. En el recorregut, que passa per les comarques del Vallès Occidental, Baix Llobregat, l’Alt Penedès i l’Anoia, també es disputaran dos esprints intermedis a Piera i Corbera de Llobregat.

Una cursa que es promet un gran espectacle i que es podrà seguir en directe per TV3 i la seva pàgina web a partir de les 12h. La sortida i l’arribada estaran situades a l’Avinguda Pla del Vinyet de Sant Cugat del Vallès, on s’hi celebrarà la presentació d’equips a partir de les 9:10h i la sortida neutralitzada es donarà a les 9:50h. L’arribada de les primeres ciclistes està prevista al voltant de les 13:30h per viure la resolució d’una 4a edició de la reVolta que aproparà el ciclisme femení internacional a Catalunya amb més força que mai.

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya