La reVolta presenta una 4a edició de consolidació en el calendari internacional

18 d’abril 2023 - 15:31 [GMT + 2]

La 4a edició de la reVolta, la prova femenina de la Volta Ciclista a Catalunya, farà un important salt de qualitat a nivell esportiu en la seva edició 2023, que s’ha presentat aquest matí a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès. La cursa ciclista catalana, que es disputarà a la ciutat vallesana per tercer any consecutiu el pròxim dissabte 29 d’abril, fa el salt al calendari internacional UCI en categoria 1.1, i amb ell millora el seu nivell de participació, exigència del recorregut i repercussió, ja que la cursa comptarà amb televisió en directe a través de TV3.

La presentació oficial de la 4a edició de la reVolta ha servit per donar a conèixer tots els detalls de la cursa que es disputarà el pròxim 29 d’abril a Sant Cugat, i que continua fent passos endavant per consolidar-se en el calendari internacional del ciclisme femení. A banda del seu salt a la categoria UCI 1.1 i d’un important nivell de participació, la prova, que estrena pàgina web (www.la-revolta.cat), també farà un salt endavant en la seva repercussió mediàtica gràcies a la retransmissió en directe per televisió.

La presentació de la reVolta a l’Ajuntament de Sant Cugat ha comptat amb la participació de Mireia Ingla, alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, la secretària general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Anna Caula, el president de la Volta Ciclista a Catalunya Associació Esportiva, Rubèn Peris, la responsable esportiva de la reVolta, Patrícia Ortega, el president de la Federació Catalana de Ciclisme, Joaquim Vilaplana, així com les ciclistes Elisabet Escursell (Massi-Tactic) i Helena Moragas, que competirà amb la selecció catalana.

La reVolta fa un pas endavant, amb un salt de qualitat en la participació de la cursa i en la projecció mediàtica. Seguim fent passos endavant per fer créixer l’esdeveniment i portar el ciclisme femení al lloc que creiem que es mereix”, ha explicat Rubèn Peris, president de la Volta a Catalunya. Per la seva banda, la responsable esportiva de la prova Patrícia Ortega ha assegurat que “el ciclisme femení està creixent a passes de gegant. Si fa dos anys m’haguessin dit que enguany la reVolta comptaria amb un helicòpter per retransmetre la cursa no ho hauria cregut. I ara ja estem pensant i buscant com fer-la créixer encara més”. En la vessant esportiva, ha explicat que “el recorregut és exigent des del quilòmetre 0 i caldrà esperar per veure com juguen els equips les seves cartes, ja que tindrem un pilot amb corredores molt interessants”.

L’alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha assegurat que “és tot un orgull que Sant Cugat torni a acollir la reVolta, la prova femenina de la Volta a Catalunya, en una aliança amb la Generalitat de Catalunya i la Federació Catalana de Ciclisme per potenciar l'esport femení. Volem que aquest binomi perduri per molts anys i que la nostra ciutat continuï sent un referent a l'hora de visibilitzar l'esport femení”.

Per la seva banda, la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, ha destacat que en la presentació de la reVolta s’ha respirat “emoció i orgull” perquè “estem consolidant un gran esdeveniment en un moment de canvi pel que fa al creixement de l’esport femení a Catalunya”. Anna Caula ha afegit que la cita és “fruit del treball en xarxa” i “un exemple d’esport circular per generar referents entre els més joves i imaginaris nous. Hem ajudat a fer que la prova es retransmeti en directe per TV3, i això és un pas més per projectar el ciclisme femení i el territori català”, ha conclòs.

La reVolta també fa un important pas endavant en la seva participació internacional, que encapçalaran dos equips UCI WorldTeams, el Movistar Team i l’Israel Premier Tech Roland, que formen part del selecte grup dels quinze millors equips del món. Prendran també part de la 4a reVolta onze equips UCI Women’s Continental Teams, entre els quals hi ha els equips catalans Massi-Tactic i Zaaf Cycling Team, juntament amb el gallec Farto-BTC i el basc Laboral Kutxa-Fundación Euskadi, els equips francesos Cofidis Women Team, Stade Rochelais Charente Maritime i Team Groupe Abadie, el Canyon/SRAM Generation alemany, el Team Coop-Hitec Products noruec i el BTC City Ljubljana eslovè. Completaran la participació la selecció catalana i la selecció de Xipre, així com l’equip portuguès Maiatos Women’s Cycling Team, equip de referència de la Taça de Portugal.

Així doncs, s’espera la participació internacional de més de 100 ciclistes, amb la presència de noms importants com la defensora del títol, l’alemanya Clara Koppenburg (Cofidis Women Team), cada cop més consolidada com una de les grans escaladores del pilot internacional, que defensarà el seu dorsal 1. Tindrà al seu davant el potencial WorldTour de les ciclistes del Movistar Team o de l’Israel Premier Tech Roland, que té prevista la participació de la campiona olímpica a Tòquio 2021 Anna Kiesenhofer o la veterana britànica Claire Steels.

Els equips continentals buscaran plantar cara com és habitual amb la presència de l’equip de català Massi-Tactic, que ha pujat al podi en les dues darreres edicions de la reVolta, així com d’un equip Zaaf Cycling que ha aconseguit bons resultats en aquest inici de 2023 amb noms com la campiona canadenca Maggie Coles-Lyster, l’australiana Danielle De Francesco o la txeca Nikola Noskova, prop de la victòria en proves internacionals com la Scheldeprijs, la Cadel Evans Road Race o la Clàssica CV Fèmines, respectivament.

Altres rodes a seguir seran la de la veterana eslovena Urska Pintar (BTC City Ljubljana Scott), ciclista de llarga experiència a nivell WorldTour, les últimes campiones d’Espanya sub23 Iurani Blanco i Idoia Eraso (Laboral Kutxa-Fundación Euskadi), cinquena classificada a la reVolta 2021, el potencial de l’equip Team Coop-Hitec Products, que enguany serà a la sortida de LeTour Femmes i que portarà a la reVolta la jove britànica Josie Nelson (Team Coop-Hitec Products), quarta aquest any en una prova WorldTour com la Cadel Evans Great Ocean Road Race, així com Anti Christoforou, vencedora l’any passat de la La Classique Morbihan i ciclista de l’equip UCI WorldTeam Human Powered Health, que liderarà la selecció de Xipre.

A banda, cursa organitzada per la Volta Ciclista a Catalunya afegeix duresa en el recorregut aquest 2023. La prova tindrà tres ports de muntanya en un recorregut de 126,9 quilòmetres que en total sumarà gairebé 2.000 metres de desnivell positiu. Amb sortida i arribada a Sant Cugat del Vallès, estarà marcat pel pas pel Coll de Castellbisball (2a categoria) i els ports de primera categoria del Port d’Ullastrell i l’Alt de la Creu d’Aragall, aquest últim coronat a 29,5 quilòmetres de la línia de meta i que es preveu decisiu en la resolució de la cursa. A banda, es disputaran dos esprints intermedis, situats a Piera (km 63,1) i a Corbera de Llobregat (km 104,2).

La sortida de la cursa serà a les 9.50h a la mateixa Avinguda Pla del Vinyet, mentre que l’arribada està prevista al voltant de les 13.30h. La reVolta es podrà seguir en directe a partir de les 12h per TV3, així com a les xarxes socials de la Volta a Catalunya.

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya