La Volta 2024 estrena una arribada inèdita a Viladecans

16 de novembre 2023 - 11:30 [GMT + 1]

La Volta Ciclista a Catalunya 2024 comptarà amb nombroses novetats, entre les quals una arribada inèdita a Viladecans. Serà la primera vegada en les 103 edicions d’història de la Volta que la ciutat del Baix Llobregat aculli una meta de la cursa, on els millors ciclistes del món es veuran les cares entre els pròxims dies 18 i 24 de març.

Després de l’anunci d’una arribada a Queralt, la Volta a Catalunya confirma una nova meta inèdita en la seva pròxima edició gràcies a l’acord entre l’Ajuntament de Viladecans i l’organització de la cursa.

La ciutat baixllobregatina va acollir en la darrera edició un esprint intermedi de la 7a etapa, i el pròxim 2024 serà molt més protagonista amb la confirmació com a seu d’una arribada de les etapes de la cursa catalana, una de les voltes per etapes de més prestigi del calendari ciclista mundial.

Viladecans és una ciutat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona amb prop de 67.000 habitants, fet que la converteix en el quart municipi amb més població de la comarca del Baix Llobregat i entre els vint primers de Catalunya. Amb una gran varietat d'espais geogràfics, ja que s’hi pot gaudir des de la platja fins a la muntanya del Massís del Garraf, passant per zones naturals protegides i terrenys agraris, Viladecans és una ciutat que convida a ser gaudida i visitada.

Un municipi que no ha perdut el seu esperit del poble que era mig segle enrere i ha desenvolupat un caràcter emprenedor per multiplicar el seu potencial. A banda de la seva vinculació amb la Volta, Viladecans també ha gaudit de grans èxits vinculats al ciclisme en els darrers anys amb la consecució de medalles paralímpiques i títols mundials per part de Sergio Garrote, un dels grans emblemes del ciclisme adaptat actual.

L'alcalde Carles Ruiz ha explicat que se sent "molt il·lusionat davant d'aquest important esdeveniment. Viladecans és una ciutat compromesa amb l'esport, la mobilitat i la sostenibilitat, aspectes que han estat reconeguts recentment per la Unió Europea, que ens ha nomenat capital mitjana verda de la UE, a través del reconeixement Green Leaf 2025. Creiem en la pràctica esportiva, que ajuda a la bona salut de les persones, i creiem en el ciclisme, tant esportiu com d'oci, o com a mitjà de transport personal; per això hem creat a la ciutat 23 km de carril bici i 32,5 km de ciclocarrers. Esperem que el dia de l'arribada de la Volta tothom surti a veure l'espectacle, siguin o no aficionats, de totes les edats. Viladecans està sobradament preparada per acollir una arribada d'etapa de la Volta, i la rebrà amb ganes de fer-ho bé i que sigui un gran dia de festa esportiva".

“Estem molt contents de poder confirmar una nova arribada inèdita en la llarga història de la Volta i fer-ho de la mà de Viladecans, que en els darrers anys ha demostrat el seu interès amb la cursa. La Volta continua obrint noves portes i estic convençut que els viladecanencs i tots els aficionats al ciclisme gaudiran d’un magnífic espectacle” assegura Rubèn Peris, president de la Volta Ciclista a Catalunya Associació Esportiva.    

Amb aquest anunci, la Volta Ciclista a Catalunya ultima ja els últims detalls del recorregut de la seva 103a edició, fet que la converteix en la cursa per etapes amb més edicions del calendari mundial per darrere del Tour de França i el Giro d’Itàlia.

Plenament consolidada en el calendari de l’UCI World Tour, la cursa catalana compta amb la presència assegurada dels 18 millors equips ciclistes del món i una destacada difusió mediàtica internacional.

Les imatges de l’arribada a Viladecans arribaran a tot el món, gràcies a l’impacte d’un esdeveniment que en la seva darrera edició va tenir cobertura per televisió fins a 190 països i els cinc continents, a través a 33 difusors internacionals Amb sortida des de Sant Feliu de Guíxols i arribada a Barcelona, la Volta buscarà entre els dies 18 al 24 de març de 2024 el vencedor de la seva 103a edició, buscant el relleu de l’últim campió, l’eslovè Primoz Roglic.

Els millors ciclistes del món tornaran a ser a Catalunya i es jugaran a Viladecans una de les etapes d’una setmana de competició que es preveu plena d’emocions.

Crèdits: J.Vendrell – Ajuntament de Viladecans

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya