La Volta a Catalunya 2023 repartirà bonificacions en catorze esprints intermedis

17 de març 2023 - 17:44 [GMT + 1]

La Volta Ciclista a Catalunya 2023, que es disputarà entre els pròxims dies 20 i 26 de març amb la participació dels millors ciclistes del món, comptarà amb dos esprints intermedis en cada una de les seves set etapes. Uns esprints que repartiran tant punts per la seva classificació com segons de bonificació que poden ser determinants per la resolució de la cursa.

Gràcies a la col·laboració de les poblacions que un any més participen del recorregut de la prova, que enguany arriba a la seva 102a edició, la Volta a Catalunya tindrà catorze esprints intermdis al llarg del seu recorregut, que s’iniciarà el dilluns 20 de març a Sant Feliu de Guíxols per acabar el diumenge 26 a Barcelona.

Els esprints intermedis de la Volta a Catalunya 2023 repartiran 3, 2 i 1 punts per la classificació de la regularitat i els mateixos segons de bonificació. Aquests se sumaran a la puntuació de les línies de meta, en què els tres primers classificats de les etapes sumaran 10, 6 i 4 punts de la seva classificació i els mateixos segons de bonificació a la classificació general, un fet que pot acabar marcant el desenvolupament de la cursa.

La primera etapa, amb 164,6 quilòmetres de recorregut amb sortida i arribada a Sant Feliu de Guíxols comptarà amb dos esprints en la seva part final del recorregut a Santa Cristina d’Aro (km 132) i Calonge i Sant Antoni (km 152). En la segona etapa, que unirà Mataró i l’estació d’esquí de Vallter, els esprints intermedis estaran situats a Olot (km 106,6) i a Camprodon (km 143), al peu de la pujada final.

En la tercera etapa, entre Olost i l’estació de La Molina, els esprints de Manlleu (km 25) i L’Esquirol (km 35) estaran situats a la part inicial de l’etapa. Per la seva banda, en la quarta etapa, la més llarga d’aquesta Volta a Catalunya amb 188,2 quilòmetres entre Llívia i Sabadell, s’hi disputaran esprints intermedis a Ripoll (km 69,5) i Perafita (km 94,4).

La cinquena etapa, en què les Terres de l’Ebre seran protagonistes amb recorregut entre Tortosa i Lo Port, hi haurà esprints intermedis a Móra la Nova (km 69,1) i Roquetes (159,4), poc abans d’iniciar la decisiva pujada final. En el cas de la sisena etapa, amb sortida a Martorell i arribada a Molins de Rei, es disputarà un esprint a les Terres de Lleida (km 66,1) i a Pallejà (km 166), a poc més de 17 quilòmetres de la línia de meta.

Per la seva banda, a l’etapa final de la Volta amb sortida i arribada a Barcelona, hi haurà esprints intermedis a Viladecans (km 61,5) i Castelldefels (km 65,9), que un any més serà l’escenari de l’últim esprint intermedi de la cursa abans de la batalla final al circuit de Montjuïc Barcelona.

La 102a Volta Ciclista a Catalunya encara ja la disputa d’una edició excepcional, amb una participació de luxe que encapçala el vigent campió del món, el belga Remco Evenepoel, juntament amb altres referències del ciclisme mundial com Primoz Roglic, el campió olímpic Richard Carapaz (2n en la passada edició) i guanyadors del Tour de França com Egan Bernal i Geraint Thomas, que també saben el que és pujar al podi final de la cursa catalana.

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya