Mataró torna a acollir una sortida d’etapa de la Volta a Catalunya al Camí de la Geganta, un fet habitual en la darrera dècada, ja que ho va fer de manera ininterrompuda entre els anys 2014 i 2019. Per primer cop en el recorregut de la Volta l’any 1943, aquesta serà la setzena vegada que tindrà Mataró tindrà presència com a sortida o arribada. La última arribada va ser a la històrica edició 100 de 2021, amb una victòria per al record del triple campió del món Peter Sagan.

  • 128.956 habitants (2022, Idescat)
  • El Maresme

www.mataro.cat
www.visitmataro.cat
www.naugaudi.cat
www.ccmaresme.cat

Mataró, capital del Maresme, gaudeix d’una ubicació privilegiada: situada entre el mar i la Serralada Litoral, és només a 30 minuts al nord de Barcelona i molt a la vora de les poblacions més turístiques de la comarca. La ciutat ha sabut recollir i conservar tradicions, història, patrimoni, cultura i entorn natural per oferir-la avui als seus visitants.

Una passejada pel centre de la ciutat permet conèixer una oferta comercial i gastronòmica de qualitat i diversa, entre la qual també es compten els tradicionals mercats d’El Rengle i de la plaça de Cuba, amb els millors productes “Collits a Casa” dels pagesos de les Cinc Sènies, la zona agrícola.

Aquesta oferta combina amb un entorn atractiu i agradable on et pots sorprendre amb mostres del ric patrimoni: el llegat romà de l’antiga ciutat d’Iluro, la bellesa del conjunt barroc de la Capella dels Dolors a la basílica de Santa Maria o la Nau Gaudí, la primera obra de l’arquitecte modernista Antoni Gaudí i actualment seu del Museu d’Art Contemporani on s’exhibeix la Col·lecció Bassat, en són només alguns exemples. Aquest patrimoni de primer nivell es pot descobrir amb les visites guiades o amb el servei gratuït d’audioguies, disponible en cinc idiomes (català, castellà, anglès, francès i rus).

Si t’acostes al front de mar, hi trobaràs unes platges distingides amb les certificacions “Q” de qualitat turística i amb tots els serveis per passar una bona estona de bany. L’oferta gastronòmica i d’oci de la façana marítima es complementa amb la del Port de Mataró, un port esportiu amb més d’un miler d’amarraments que ofereix activitats nàutiques i subaquàtiques durant tot l’any.

Si t’apassiona la muntanya pots passejar i fer excursions a peu o amb bicicleta pel Parc del Montnegre i Corredor i, si ets amant de l’aventura, gaudir del Bosc Vertical al Parc Forestal.

Mataró és una ciutat per descobrir durant tot l’any, però a l’estiu l’activitat s’intensifica: a finals de juliol la ciutat esclata amb la Festa Major de Les Santes, declarada Festa Patrimonial d’Interès Nacional. Gegants, focs artificials, concerts, la Nit Boja i les actuacions castelleres són algunes de les principals activitats que hi tenen lloc.

© SERGIO RUIZ
© SERGIO RUIZ
© SERGIO RUIZ
© SERGIO RUIZ
© SERGIO RUIZ
© SERGIO RUIZ

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya