Després de 100 edicions disputades i de 111 anys de vida, la Volta Ciclista a Catalunya realitzarà aquest 2022 la seva estrena a la localitat de L’Escala, que viurà una sortida d’etapa de la ronda catalana per primera vegada. Serà una jornada doblement especial, en una segona etapa que portarà als ciclistes fins a Perpinyà, que retorna al recorregut de la Volta per primer cop des de 1955.

  • 10.497 habitants (2021)
  • Alt Empordà

http://www.lescala.cat/
https://www.visitlescala.com/

L’Escala és un municipi que viu de cara la tramuntana, orgullós de la seva història i que té clar que el seu patrimoni cultural no és només una qüestió del passat, sinó de present i de futur.

L’Escala, oberta a la mar d’Empúries, compta amb més de set quilòmetres de litoral, la majoria dels quals es poden recórrer còmodament a peu o en bicicleta, i amb una varietat de platges i racons capaços de complir les expectatives de qualsevol visitant.

L’Escala és contrast de paisatges, corredor biològic entre dos parcs naturals, el del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter i els Aiguamolls de l’Empordà, on destaca el seu patrimoni natural, cultural i paisatgístic.

L’Escala és essència genuïna, un poble vinculat a un producte gastronòmic únic, l’Anxova. Un producte que ve del mar, pescat pels nostres pescadors, que és transformat pels escalencs, a través de les seves empreses manufactureres i que arriba a la taula dels nostres restaurants per satisfer les necessitats dels paladars més exigents.

L’Escala és una vila marinera, de tradició gastronòmica, oberta al mar i al ventall d’activitats nàutiques, culturals, d’actiu natural i gastronòmiques que pot oferir. Compta amb una àmplia oferta turística de qualitat, que ha sabut mantenir l’equilibri entre l’activitat turística i comercial i la qualitat de vida de la seva població local al llarg dels anys.

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya