#iCatVolta, el concurs que triarà la cançó de l’edició 100 de la Volta Ciclista a Catalunya

31 d’octubre 2019 - 13:15

L’edició número 100 de la Volta Ciclista a Catalunya tindrà una cançó que l’identificarà i que s’escollirà a través del concurs #iCatVolta, que convoca l’escena musical catalana a presentar temes inèdits en català a partir d’avui, 31 d’octubre, i fins al 28 de novembre.

#iCatVolta està organitzat per iCat, la Volta Ciclista a Catalunya i l’Institut Català de les Empreses Culturals, amb la col·laboració de l’Acadèmia Catalana de la Música, i Catalunya Ràdio se’n farà ressò en els seus continguts.

La Volta Ciclista a Catalunya no té habitualment una banda sonora pròpia. Només hi ha dos precedents recents: Oscar D’Aniello va cedir el 2016 la seva cançó “Lo más bonito del mundo” i Salva Racero va compondre “Què li passa al món” el 2017, per il·lustrar una competició esportiva lligada als hàbits ciutadans.

Ara, coincidint amb l’edició número 100 de la prova ciclista, iCat, la Volta i l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) organitzen, amb la col·laboració de l’Acadèmia Catalana de la Música, el concurs #iCatVolta per triar la cançó que identificarà la Volta del 23 al 29 de març del 2020.

El concurs està obert a bandes i solistes de l’escena catalana, que podran presentar una cançó en català inèdita a partir d’avui, 31 d’octubre, i fins al 28 de novembre. Entre els dies 2 i 4 de desembre, un jurat integrat per membres d’iCat, la Volta, l’ICEC i l’Acadèmia seleccionarà les tres cançons finalistes, que es faran públiques el dia 5 de desembre. Entre els dies 15 de desembre i 5 de gener, els oients d’iCat podran votar el seu tema preferit i el guanyador es farà públic el 7 de gener. La cançó guanyadora posarà ritme a la Volta i Catalunya Ràdio se’n farà ressò en els continguts.

Les bases i el calendari de totes les fases del concurs #iCatVolta es poden consultar al web icat.cat/volta.

100 edicions de la Volta Ciclista a Catalunya

La Volta Ciclista a Catalunya, englobada dins del calendari UCI World Tour -màxima categoria del ciclisme mundial- celebrarà l’edició número 100 l’any 2020, del 23 al 29 de març, una fita que només han aconseguit en les proves per etapes el Tour de França, amb 106 edicions, i el Giro d’Itàlia, amb 102 edicions.

La Volta reuneix any rere any els millors ciclistes del món, com es va demostrar en la passada edició, on van prendre la sortida ciclistes com els vigents guanyadors del Tour de França i el Giro d’Itàlia, Egan Bernal i Richard Carapaz; l’excampió del món Alejandro Valverde; el britànic, quatre cops guanyador del Tour, Chris Froome, o els francesos Thibaut Pinot i Romain Bardet, a banda del guanyador de l’edició, el colombià Miguel Àngel López, entre altres figures mundials.

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya